(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Marmeláda z černého rybízu
![Marmeláda z černého rybízu](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/160723/23/j161616.jpg)
Potřebné ingredience
1000 g černého rybízu
1x Extra želírovací cukr 2:1
Trochu kyseliny citrónové
4 malé sklenice
Postup přípravy
Ovoce natrháme. Sklenice v troubě na 20 min. vyvaříme, víčka vyvaříme- dáme sušit. Rybíz odšťopkujeme a řádně vypláchneme v cedníku, necháme okapat. Navážíme 1000 g. Poté v hrnci rozmixujeme, na každém záleží, jak moc. Já nechávám vždy pár kousků "přiznaných". Dáme vařit s želírovacím cukrem a kys. citronovou přivedeme k varu. Stále sbíráme pěnu! Poté, když je poznat, že hmota je mírně tvrdší, odstavíme a hned naléváíme. Poté otočíme sklenice dnem vzhůru, tak poznáme, jestli vše chytly. Dobrou chuť. Jam je mírně kyselý až kyselý.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160723/23/k203974.jpg)
Natrháme rybíz
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160723/23/k203975.jpg)
Šťopky pryč-trvá hodinu
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160723/23/k203976.jpg)
Omejeme
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160723/23/k203977.jpg)
Sklenice vypálit v troubě na 100, víčka vyvařit
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160723/23/k203978.jpg)
Rozmixujeme
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160723/23/k203979.jpg)
Přidáme žel. cukr a kys. citrónovou
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160723/23/k203980.jpg)
Sundáme pěnu
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160723/23/k203981.jpg)
Naplníme a víčkama dolů
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110219/20/b208146-1298143289.jpg)
lidare
(upraveno)
22. 6. 2018, 17:44
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)