DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto: 50 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, 100 g krystalového cukru, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, ½ lžičky skořice, 200 ml studeného mléka, 300 g hroznů –rozpůlených a zbavených semínek.
Postup přípravy
Postup práce:
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C. asi 60-70 minut.
Moučník,se nevyklápí a porcuje se přímo ve formě, protože je velmi jemný a křehký.
Konzumuje se vlažný, pokud kousek zůstane, uloží se do ledničky-vychlazený je také výborný.
Dobré pochutnání.
Dovětek: Na francouzský delikátní „Clafoutis“ koláč existuje mnoho receptů s různým ovocem, pro ten náš byly použity hrozny.
Protože je těsto řidší konzistence, během pečení se nafoukne-konečný výsledek je ale nakonec patrný na přiložených obrázcích.
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C. asi 60-70 minut.
Moučník,se nevyklápí a porcuje se přímo ve formě, protože je velmi jemný a křehký.
Konzumuje se vlažný, pokud kousek zůstane, uloží se do ledničky-vychlazený je také výborný.
Dobré pochutnání.
Dovětek: Na francouzský delikátní „Clafoutis“ koláč existuje mnoho receptů s různým ovocem, pro ten náš byly použity hrozny.
Protože je těsto řidší konzistence, během pečení se nafoukne-konečný výsledek je ale nakonec patrný na přiložených obrázcích.
Jemný a delikátní francouzský „Clafoutis“ koláč.
Pro toto pečení byly zvolené hrozny.
Moučník je nejlepší ještě vlažný.
Je tak křehoučký, že se krájí přímo ve formě.
Uchovává se v ledničce, vychlazený je také moc chutný.
Jemné pocukrování určitě není na škodu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé