(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Broskvové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 250 g cukru moučka, 150 g másla nebo Hery, 250 ml mléka, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Dále: 1 broskvový kompot, 1 vanilkový pudinkový prášek, smetana ke šlehání, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do pěny, přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše zašleháme, nakonec metličkou vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm, poklademe nakrájenými okapanými kousky broskví a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.
Šťávu z kompotu dolijeme vodou do 500 ml, v malém množství odlité vody rozmícháme pudinkový prášek a uvaříme stejně jako pudink 1 minutu. Ještě horké nalijeme na korpus a necháme vychladnout.
Pokrájené řezy zdobíme šlehačkou a pocákáme čokoládou.
Šťávu z kompotu dolijeme vodou do 500 ml, v malém množství odlité vody rozmícháme pudinkový prášek a uvaříme stejně jako pudink 1 minutu. Ještě horké nalijeme na korpus a necháme vychladnout.
Pokrájené řezy zdobíme šlehačkou a pocákáme čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
15. 7. 2016, 13:42
spero
(upraveno)
20. 7. 2016, 20:52
@laskonka333
díky Soničko