BÁJEČNÝ TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience
Suroviny: 300 g hladké mouky, špetka soli, ½ sáčku kypřícího prášku na pečení,150 g másla,100 g cukru,1 celé vejce,1 žloutek, třešňový nebo višňový džem na potření.
Postup přípravy
Postup:
Vypracujeme těsto ze všech předepsaných surovin a necháme v ledničce hodinu odpočinout.
Pak ho rozválíme, ve formě nazdobíme-viz obrázková příloha-upečeme a necháme zaležet.
Přeji dobrou chuť.

Klínek upečeného, krátce zaleženého a pocukrovaného třešňového koláče.

Postup-z vychlazeného lineckého těsta odřízneme kousek na zdobení, zbytek rozválíme, vložíme do formy s pečícím papírem a natřeme džemem. Z odloženého kousku vytvarujeme tenčí válečky, které na povrchu plátu upravíme do několika kruhů s malými odstupy pro vložení čerstvých třešní.

Připravený syrový korpus poklademe třešněmi-buď celými, nebo odpeckovanými a dáme péct.

Pečeme při teplotě 180 st. C, asi 40-50 minut.

Před porcováním necháme horký koláč vychládnout a chvíli zaležet.

Moučník před podáváním jemně pocukrujeme.

Detail upečeného koláče.

Bližší pohled na pěkné a zajímavé zdobení lineckého plátu při jeho přípravě.

Detail ještě neupečeného, zralými třešinkami barevně nazdobeného koláče
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























