JAHODOVÝ DORTÍK “POD SKLEM“ PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU ŠLEHAČKOU
![JAHODOVÝ DORTÍK “POD SKLEM“ PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU ŠLEHAČKOU](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/160704/21/j161468.jpg)
Potřebné ingredience
Světlý a kakaový korpus, náplň ze smetany ke šlehání a z bílé čokolády, 250 g čerstvých jahod, 2 lžičky jahodového džemu, máslový krém, červená želatina.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160704/21/k203839.jpg)
Jahodový dortík „pod sklem“.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160704/21/k203840.jpg)
Klínek z dortu.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160704/21/k203841.jpg)
1. Postup-oba korpusy stačí upéct nižší.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160704/21/k203842.jpg)
2. Postup-na náplň tepelně spojíme tekutou smetanu ke šlehání s bílou čokoládou. Necháme vychládnout a uložíme zakryté do ledničky nejméně na 6 hodin. Pak vyšleháme a naplníme korpusy.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160704/21/k203843.jpg)
3. Postup-naplněný dortík necháme řádně v ledničce vychladit.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160704/21/k203844.jpg)
4, Postup-pak vrchní plochu tence natřeme jahodovým džemem nebo máslovým krémem, aby čerstvé jahody nepromáčely dort.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160704/21/k203845.jpg)
5. Postup-dokončení: Nakonec kolem dortu utvoříme z máslového krému zdobení. Plochu vrchního plátu poklademe plátky jahod a zalijeme rozpuštěnou červenou želatinou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160717/15/b586849-1468761384.jpg)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)