(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bazalkovo - malinový mls
Potřebné ingredience
250 g malin, 20 velkých čerstvých lístků bazalky, 5 pol. lžic cukru (já dala cca 60g - půl napůl bílý a třtinový), 125 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání (použila jsem hodně tučnou - 40%)
Postup přípravy
V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými lístky (nemixujte – bazalka by ztratila barvu). V misce smícháme mascarpone se smetanou a dvěma lžícemi bazalkového cukru. Vyšleháme do hladkého, jemného krému. Několik malin si necháme na dozdobení, ostatní rozmixujeme (já je nemixovala, jen trošku rozmačkala). Na dno pohárků rozdělíme mixované maliny, posypeme trochou bazalkového cukru, pak navrstvíme krém a dozdobíme celými malinami a bazalkovým cukrem (já dala ještě zbyteček borůvek) a lístky bazalky. Můžeme hned podávat, ale lepší je to vychlazené (stačí cca 2 hodinky).
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MParis
(upraveno)
3. 7. 2016, 14:33