Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

SVĚŽÍ POHÁRKY S CITRONOVOU PĚNOU A JAHODOVÝM PYRÉ

0.0
SVĚŽÍ POHÁRKY S CITRONOVOU PĚNOU A JAHODOVÝM PYRÉ

Potřebné ingredience

Suroviny na citronovou pěnu: 80 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy, 3 PL jemného krystalového cukru, 2 želatinové plátky, 200 ml smetany ke šlehání, 3 bílky, špetka soli. Suroviny na jahodové pyré: 200 g čerstvých zralých jahod, 70 g moučkového cukru.

Postup přípravy

Tento dobře vychlazený citronovo-jahodový dezert, připravený dle italské receptury, je pro nastávající horké letní období přímo stvořený. Chutná však stejně dobře i po celý zbytek roku.


Postup-citronová pěna:
Nejprve vymačkáme citrony a odměříme 80 ml šťávy a přidáme cukr.
Na želatinové plátky nalijeme dvě lžíce vody a 10 minut necháme bobtnat. Pak doplníme trochou citronové šťávy a zahříváním necháme želatinu rozpustit /nevaříme/. Hned přidáme zbytek šťávy, velmi dobře promícháme a odstavíme bokem vychladit.

Dokončení:
Dále vyšleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do studené citronové šťávy s želatinou. Nakonec přidáme tuhý sníh se solí. Kdo upřednostňuje bílky tepelně zpracované, může je vyšlehat nad párou. Citronovou směsí naplníme misky nebo poháry, v kterých budeme dezert servírovat a na 2-3 hodin necháme v ledničce vychladit.

Mezi tím rozmixujeme jahody s cukrem a uložíme také do ledničky.
Citronovou pěnu v pohárcích přelijeme vychlazeným jahodovým pyré až těsně před podáváním.

Přeji dobrou chuť.

Pohárky nachystané pro mlsné jazýčky.

Postup-do misky s rozpuštěnou želatinou a citronovou šťávou postupně a opatrně přimícháme pevnou šlehačku a tuhý sníh.

Nadýchanou citronovou pěnu dáme do ledničky vychladit.

Jahody se rozmixují s cukrem a dají také do chladna.

Jahodové pyré přidáme do pohárků s pěnou až těsně před podáváním..

Obrázek dezertu připraveného ke konzumaci.

Ještě jeden pohled na chutné a svěží poháry.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 24. 7. 2016, 11:59
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie