SVĚŽÍ POHÁRKY S CITRONOVOU PĚNOU A JAHODOVÝM PYRÉ
Potřebné ingredience
Suroviny na citronovou pěnu: 80 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy, 3 PL jemného krystalového cukru, 2 želatinové plátky, 200 ml smetany ke šlehání, 3 bílky, špetka soli. Suroviny na jahodové pyré: 200 g čerstvých zralých jahod, 70 g moučkového cukru.
Postup přípravy
Postup-citronová pěna:
Nejprve vymačkáme citrony a odměříme 80 ml šťávy a přidáme cukr.
Na želatinové plátky nalijeme dvě lžíce vody a 10 minut necháme bobtnat. Pak doplníme trochou citronové šťávy a zahříváním necháme želatinu rozpustit /nevaříme/. Hned přidáme zbytek šťávy, velmi dobře promícháme a odstavíme bokem vychladit.
Dokončení:
Dále vyšleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do studené citronové šťávy s želatinou. Nakonec přidáme tuhý sníh se solí. Kdo upřednostňuje bílky tepelně zpracované, může je vyšlehat nad párou. Citronovou směsí naplníme misky nebo poháry, v kterých budeme dezert servírovat a na 2-3 hodin necháme v ledničce vychladit.
Mezi tím rozmixujeme jahody s cukrem a uložíme také do ledničky.
Citronovou pěnu v pohárcích přelijeme vychlazeným jahodovým pyré až těsně před podáváním.
Přeji dobrou chuť.
Pohárky nachystané pro mlsné jazýčky.
Postup-do misky s rozpuštěnou želatinou a citronovou šťávou postupně a opatrně přimícháme pevnou šlehačku a tuhý sníh.
Nadýchanou citronovou pěnu dáme do ledničky vychladit.
Jahody se rozmixují s cukrem a dají také do chladna.
Jahodové pyré přidáme do pohárků s pěnou až těsně před podáváním..
Obrázek dezertu připraveného ke konzumaci.
Ještě jeden pohled na chutné a svěží poháry.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé