(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kuře na smetaně s rýží – za třicet minut.

Potřebné ingredience
Skvělý recept na vynikající hlavní jídlo, kterého kompletní příprava zabere 30 minut. Maso je neobyčejně šťavnaté a měkké.
Postup přípravy
Začněte kuřecími stehenními řízky.
Trochu naklepat, cílem je aby byly tak něco přes centimetr.
Na plech nalejte trochu olivového oleje. Prvním kouskem masa rozetřete olej rovnoměrně po plechu a poskládejte kousky masa těsně vedle sebe.
Posolte
použijte sladkou 33% smetanu na šlehání.
Smetanu nešetrně rozlejte po mase.
Kousky masa nadzdvihujte, aby se smetana dostala ke kouskům masa z obou dvou stran. Důležité je, aby kousky masa byli co nejtěsněji u sebe, jinak smetana steče na pekáč a vyškvaří se. (není to špatně, ale se smetanou to je lepší.)
Dejte do vyhřáté trouby na 250 °C.
Zatím co na začátku pečení kuřátka byla smetana řídká a mokrá …..
. … na konci tepelné úpravy smetana nejenže houstne, ale i mění barvu na sytě křupavou.
Maso je neuvěřitelně měkké a křehké. Chuť je vynikající, ale neodpustím si ještě jednou zdůraznit, že mimo soli a smetany na maso nešlo žádné koření.
Trochu naklepat, cílem je aby byly tak něco přes centimetr.
Na plech nalejte trochu olivového oleje. Prvním kouskem masa rozetřete olej rovnoměrně po plechu a poskládejte kousky masa těsně vedle sebe.
Posolte
použijte sladkou 33% smetanu na šlehání.
Smetanu nešetrně rozlejte po mase.
Kousky masa nadzdvihujte, aby se smetana dostala ke kouskům masa z obou dvou stran. Důležité je, aby kousky masa byli co nejtěsněji u sebe, jinak smetana steče na pekáč a vyškvaří se. (není to špatně, ale se smetanou to je lepší.)
Dejte do vyhřáté trouby na 250 °C.
Zatím co na začátku pečení kuřátka byla smetana řídká a mokrá …..
. … na konci tepelné úpravy smetana nejenže houstne, ale i mění barvu na sytě křupavou.
Maso je neuvěřitelně měkké a křehké. Chuť je vynikající, ale neodpustím si ještě jednou zdůraznit, že mimo soli a smetany na maso nešlo žádné koření.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 11. 2016, 8:57

nahlásit
markid
(upraveno)
12. 11. 2016, 21:40
dobrý den, prosím jak dlouho to má být teda v troubě? díky markéta
nahlásit