(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Obalovaný květák bez smažení
Potřebné ingredience
1 menší květák, 1 hrnek strouhanky, 1 hrnek jemně strouhaného sýra, 1 hrnek hl. mouky, 2 vejce, mletá paprika, sůl a pepř, rostlinný olej
Postup přípravy
Květák si umyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. V hlubokém talíři smícháme najemno nastrouhaný sýr, strouhanku a papriku. Ve druhém talíři rozšleháme osolená vejce a do třetího nasypeme mouku. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. Růžičky květáku nejdříve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve směsi sýra a strouhanky. Obalený květák poklademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
konele
(upraveno)
21. 7. 2018, 16:55
Dnes jsem zkoušela a je to vynikající. Manžel přes prvotní nedůvěru neustále uždiboval. Opravdu luxusní. Na plechu mi olej stekl doprostřed a tak jsem mašlovačkou asi 2krát květák potřela. Byl krásně křupavý a chuťově vyvážený.
ZuzaS69
(upraveno)
18. 7. 2016, 12:00
Dnes jsme měli na oběd a vynikající!!
PetraRol
(upraveno)
8. 7. 2016, 17:57
Alinka78
(upraveno)
25. 6. 2016, 19:31
Dnes jsem vyzkoušela a všichni jsme si moc pochutnali. Výborné! Děkuji za nápad