Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Obalovaný květák bez smažení

0.0
Obalovaný květák bez smažení

Potřebné ingredience

1 menší květák, 1 hrnek strouhanky, 1 hrnek jemně strouhaného sýra, 1 hrnek hl. mouky, 2 vejce, mletá paprika, sůl a pepř, rostlinný olej

Postup přípravy

Květák si umyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. V hlubokém talíři smícháme najemno nastrouhaný sýr, strouhanku a papriku. Ve druhém talíři rozšleháme osolená vejce a do třetího nasypeme mouku. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. Růžičky květáku nejdříve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve směsi sýra a strouhanky. Obalený květák poklademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

konele 21. 7. 2018, 16:55
Dnes jsem zkoušela a je to vynikající. Manžel přes prvotní nedůvěru neustále uždiboval. Opravdu luxusní. Na plechu mi olej stekl doprostřed a tak jsem mašlovačkou asi 2krát květák potřela. Byl krásně křupavý a chuťově vyvážený.
ZuzaS69 18. 7. 2016, 12:00
Dnes jsme měli na oběd a vynikající!! (clamp) (Y)
PetraRol 8. 7. 2016, 17:57
(Y) (Y) (Y)
Alinka78 25. 6. 2016, 19:31
Dnes jsem vyzkoušela a všichni jsme si moc pochutnali. Výborné! Děkuji za nápad (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie