Kedlubnové karbanátky nebo sekaná
Potřebné ingredience
500 g mletetého masa (já měla mleté krůtí z TESCO), 1 větší kedlubna, 2 vejce, 1 cibule, 3 - 4 lžíce ovesných vloček (jemných z LIDLu), lžička mleté sladké papriky, sůl, pepř, muškátový květ, ev. v případě karbanátek strouhanka a olej na smažení
Postup přípravy
Kedlubnu nastrouháme nahrubo. Smícháme s mletým masem, vejci, nadrobno nakrájenou cibulí, vločkami, mletou paprikou, osolíme, opepříme a ochutíme mletým muškátovým květem. Smícháme v míse a necháme chvilku proležet, aby vločky nasákly a zahustily směs. Potom buď tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. Nebo jako já uděláme sekanou. V tom případě jsem odpovídající kus pečícího papíru namočila ve vodě a vyždímala, aby se mi v pečící formě dobře vytvaroval. Vyložila jsem jím formu na biskupský chlebíček (menší), na něj jsem dala masovou směs a pekla v troubě cca na 170 stupňů cca 40 minut.
Je to velmi chutné a s tou kedlubnou pěkně šťavnaté.
Podávala jsem s novými vařenými bramborami.
Je to velmi chutné a s tou kedlubnou pěkně šťavnaté.
Podávala jsem s novými vařenými bramborami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
24. 6. 2016, 11:22
Pokud mám ze zahrady kedluben, tak také ráda přidávám, dodá masu na šťavnatosti ....
zuzan
(upraveno)
24. 6. 2016, 14:44
@krišon
Ano, právě že byly krásně šťavnaté . Z.