(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
KUNG-FU dort
Potřebné ingredience
Na formu průměr 24 cm potřebujeme:
světlý korpus: 4 celá vejce, 20 dkg cukru krupice, 25 dkg polohr. mouky, 1,5 dcl oleje, 1-1,5 dcl vlažné vody, 3/4 prášku do pečiva (po rozkrojení 3 pláty)
tmavý korpus: 3 vejce, 10 dkg cukr krupice, 20 dkg polohr. mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 1/2 prdopeč (po rozkrojení 2 pláty).
1 střední marmeláda - pokud je hustá rozředím ji vodou a rumem
rum na pokapání korpusů
Postup přípravy
Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva Potom už jen pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus je krásně vlhký a měkký. Rozkrájíme ho na pláty až na druhý den.
KRÉM: VÝBORNÝ ČOKOLÁDOVÝ-VŮBEC NECHUTNÁ PO MÁSLE
V hrnci nad párou šleháme následující ingredience: 4 lžíce moučk. cukru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kakaa (já dávám Holandské kakao), 2 celá vejce, 9 lžic mléka (je to asi 0,9 dcl). Šleháme asi 10 min dokud hmota trochu nezhoustne. Potom odstavíme a mícháme - šleháme do studena (někdy to dám zchladit do studené vody a stále šlehám - je to rychlejší). Potom zašleháme změklé máslo. Ze začátku zašlehávání másla se bude zdát, že se krém zdrcnul. Žádné obavy, nic se neděje. A pokud by přece jenom po přidání celého másla vypadal krém zdrcle, přidáme ještě trochu dalšího másla. Krém je vynikající, není vůbec cítit po másle. Málem bych zapomněla - do krému dávám i trochu rumu, krásně potom voní.
A jako potah je mléčný marcipán ze salka a suš. mléka - více v mých receptech.
Přeju hodně úspěchů při pečení.
KRÉM: VÝBORNÝ ČOKOLÁDOVÝ-VŮBEC NECHUTNÁ PO MÁSLE
V hrnci nad párou šleháme následující ingredience: 4 lžíce moučk. cukru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kakaa (já dávám Holandské kakao), 2 celá vejce, 9 lžic mléka (je to asi 0,9 dcl). Šleháme asi 10 min dokud hmota trochu nezhoustne. Potom odstavíme a mícháme - šleháme do studena (někdy to dám zchladit do studené vody a stále šlehám - je to rychlejší). Potom zašleháme změklé máslo. Ze začátku zašlehávání másla se bude zdát, že se krém zdrcnul. Žádné obavy, nic se neděje. A pokud by přece jenom po přidání celého másla vypadal krém zdrcle, přidáme ještě trochu dalšího másla. Krém je vynikající, není vůbec cítit po másle. Málem bych zapomněla - do krému dávám i trochu rumu, krásně potom voní.
A jako potah je mléčný marcipán ze salka a suš. mléka - více v mých receptech.
Přeju hodně úspěchů při pečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zátěž
(upraveno)
14. 10. 2016, 10:22
co to je za nápis? co znamená? díky Stano
fena1
(upraveno)
28. 3. 2008, 18:28
to je krásný opravdu jste šikulajzna
Vlasta V.
(upraveno)
28. 3. 2008, 10:27
dodysek
(upraveno)
28. 3. 2008, 10:16
nádhera
Jobula
(upraveno)
28. 3. 2008, 10:09
je naozaj krasny
Init
(upraveno)
28. 3. 2008, 9:27
Krásně vypracované, moc a moc chválím chválím
masuha
(upraveno)
28. 3. 2008, 9:03
JE NADHERNY! A TA BARVA SE VAM POVEDLA TAKE
rosta20
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:45
Moc krásný .Hlavně je to další neokoukanej nápad.Fantazii se meze opravdu nekladou .Škoda,že já nemám tak šikovný ručičky
rada27
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:40
skorotchýně má cukrárnu.A tady jí furt ukazuju vaše nápady na dorty.Jste fakt šikulky
martina.in
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:45
@rada27
Díky, dělám to, protože mě to fakt baví. I když se ta práce s tím nedá vlastně ani ocenit.
rada27
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:58
@martina.in
Ale hlavně některé lidi ohromí cena toho dortu-ani si neuvědomí co je s tim práce
kalimera
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:37
Bomba
keltka
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:27
dort je úúúžasnýý ty boky jste dělala válečkem od Wiltona?
martina.in
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:31
@keltka
Ano, váleček je bezva. Zdály se mi ty boky holé, tak jsem je trochu zvlnila. Snad se bude mladému sportovci líbit.
keltka
(upraveno)
28. 3. 2008, 10:33
@martina.in
líbit se bude určitě!!je nádherný!!o tom válečku také uvažuji,je to na efekt pěkné