Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jahodový

0.0
Jahodový

Potřebné ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g hladké mouky, 50 g oleje; krém: 2 vaničky mascarpone, 3 šlehačky, 2 vanilkové cukry, želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker; čerstvé jahody, dortové želé Dr. Oetker, sirup, oplatky

Postup přípravy

Korpus:
Oddělit bílky od žloutků, bílky ušlehat s cukrem, žloutky s olejem, spojit a opatrně přimíchat mouku. Péct v ráfku cca 23-24 cm (korpus vysoký 8 cm) při 175°C 45-60 minut. Dobu a teplotu pečení upravte podle zkušeností s vlastní troubou.

Krém:
Do šlehací mísy dát najednou mascarpone, šlehačky a vanilkový cukr a šlehat do konzistence krému, přidat želatinový ztužovač a dobře promíchat.

Plnění:
Korpus prokrojit na 3 pláty, postupně plnit krémem, mezi vrstvy přidat pokrájené jahody. Končíme slabší vrstvou krému. Na tu vyskládat jahody a zalít připravevou želatinou.

Želatina:
600 ml vody, 3 dortové želé, sirup podle chuti, uvést k varu a mírně zchladlé želé nalít na jahody.

Dokončení:
Po ztuhnutí v lednici obložit dort sušenkami, stáhnout stuhou. Tady jsem použila oplatky Kolonáda, dort je hodně vysoký, vážil 3,75 kg (uvnitř je rovný kilogram čerstvého ovoce).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie