(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jahodový
Potřebné ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g hladké mouky, 50 g oleje; krém: 2 vaničky mascarpone, 3 šlehačky, 2 vanilkové cukry, želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker; čerstvé jahody, dortové želé Dr. Oetker, sirup, oplatky
Postup přípravy
Korpus:
Oddělit bílky od žloutků, bílky ušlehat s cukrem, žloutky s olejem, spojit a opatrně přimíchat mouku. Péct v ráfku cca 23-24 cm (korpus vysoký 8 cm) při 175°C 45-60 minut. Dobu a teplotu pečení upravte podle zkušeností s vlastní troubou.
Krém:
Do šlehací mísy dát najednou mascarpone, šlehačky a vanilkový cukr a šlehat do konzistence krému, přidat želatinový ztužovač a dobře promíchat.
Plnění:
Korpus prokrojit na 3 pláty, postupně plnit krémem, mezi vrstvy přidat pokrájené jahody. Končíme slabší vrstvou krému. Na tu vyskládat jahody a zalít připravevou želatinou.
Želatina:
600 ml vody, 3 dortové želé, sirup podle chuti, uvést k varu a mírně zchladlé želé nalít na jahody.
Dokončení:
Po ztuhnutí v lednici obložit dort sušenkami, stáhnout stuhou. Tady jsem použila oplatky Kolonáda, dort je hodně vysoký, vážil 3,75 kg (uvnitř je rovný kilogram čerstvého ovoce).
Oddělit bílky od žloutků, bílky ušlehat s cukrem, žloutky s olejem, spojit a opatrně přimíchat mouku. Péct v ráfku cca 23-24 cm (korpus vysoký 8 cm) při 175°C 45-60 minut. Dobu a teplotu pečení upravte podle zkušeností s vlastní troubou.
Krém:
Do šlehací mísy dát najednou mascarpone, šlehačky a vanilkový cukr a šlehat do konzistence krému, přidat želatinový ztužovač a dobře promíchat.
Plnění:
Korpus prokrojit na 3 pláty, postupně plnit krémem, mezi vrstvy přidat pokrájené jahody. Končíme slabší vrstvou krému. Na tu vyskládat jahody a zalít připravevou želatinou.
Želatina:
600 ml vody, 3 dortové želé, sirup podle chuti, uvést k varu a mírně zchladlé želé nalít na jahody.
Dokončení:
Po ztuhnutí v lednici obložit dort sušenkami, stáhnout stuhou. Tady jsem použila oplatky Kolonáda, dort je hodně vysoký, vážil 3,75 kg (uvnitř je rovný kilogram čerstvého ovoce).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé