(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Fitness dort - bez mouky. Rychlovka, která osvěží
Potřebné ingredience
Korpus: 150 g ovesných vloček (ty jemné), 100 g nasekaných vlašských ořechů, deci a půl vody, lžíce kakaa Náplň: opět moje oblíbená kombinace 2x tvaroh, 1x šlehačka, 1 želatina z Lidlu - příchuť dle chuti
Postup přípravy
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady a dáme do kulaté dortové formy, kterou lehce vymažeme máslem/tukem. Pečeme na 220 stupňů deset minut. Poté necháme zchladnout.
Želatinu (na fotce jahodová) si připravím dle návodu, ale pouze ve 200ml vody. Necháme vychladnout. Tvarohy vyšlehám se šlehačkou (kdo chce, přidá si ještě cukr, ale želatina je už sladká) a pak zašlehám zchladlou želatinu. Vyliju na zchladlý korpus a dáme do ledničky. Po hodince zdobíme dle fantazie. Já zdobila červenou želatinou (opět z Lidlu - příchuť jak jinak, než jahoda) a ušlehanou šlehačkou.
Želatinu (na fotce jahodová) si připravím dle návodu, ale pouze ve 200ml vody. Necháme vychladnout. Tvarohy vyšlehám se šlehačkou (kdo chce, přidá si ještě cukr, ale želatina je už sladká) a pak zašlehám zchladlou želatinu. Vyliju na zchladlý korpus a dáme do ledničky. Po hodince zdobíme dle fantazie. Já zdobila červenou želatinou (opět z Lidlu - příchuť jak jinak, než jahoda) a ušlehanou šlehačkou.
Pohled zhora.
Bohužel jsem nestihla nafotit na řezu, byl hned pryč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Danda Moštěničák
(upraveno)
6. 12. 2017, 18:24
Do jak velké formy to prosím je? 24 nebo 26 nebo 28 cm? máte někdo odhad?
Mata3636
(upraveno)
7. 12. 2017, 9:30
@Danda Moštěničák
ja myslím, že by to mohlo byť 24cm. mám formu 28cm a do nej keď dám krém z 500g mascarpone a necelých dvoch šľahačiek, tak sa mi trocha zvýši, asi tak do polovice plná kompótová miska
perum
(upraveno)
10. 11. 2017, 19:50
Dobry den Nejaky tip na jinou zelatinu nez z Lidlu nahodou nekdo nemate ? Tam ji uz totiz nemaji ? Dekuji za info Petra
Anny84
(upraveno)
22. 7. 2016, 9:09
Dobrý den Tak tento recept je naprosto luxusní Úžasná vynikající dobrota a super rychlovka Děkuji za inspiraci, rozhodně brzy udělám znovu Anny
Kacur
(upraveno)
25. 7. 2016, 8:01
@Anny84
Aničko, moc děkuji za krásný komentář Krásné léto
Myláček
(upraveno)
4. 7. 2016, 20:27
Vyzkoušeno a je to moc velká dobrota, řekla bych že v kategorii žádná vejce, žádné máslo, žádná mouka a minimum cukru je to to nejlepší, co jsem kdy zkusila, do želatiny jsem ještě přidala čerstvé jahody. Děkuji za recept katka
Kacur
(upraveno)
5. 7. 2016, 9:58
@Myláček
Kači, moc děkuji. Souhlasím, také jsem z této kombinace unešená. Žádná mouka, to je pro mě TOP. A chuťově, na to, že je to zdravé, to je vynikající
Myláček
(upraveno)
15. 6. 2016, 8:21
Chystám se udělat a tak se ptám: tu želatinu přidáváte k tvarohům v tuhém nebo tekutém stavu? Děkuji Katka
Kacur
(upraveno)
15. 6. 2016, 9:58
@Myláček
Lehce zchladlou v tekutém stavu ještě. Přeji dobrou chuť, snad Vás můj recept nezklame