(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Šlehačkové bezé - lehký moučník, který si zamilujete!
Potřebné ingredience
188 g bílků, 120 g třtinového nebo bílého cukru, 45 g namletých ořechů (lískové, já raději vlašské), 60 g hladké mouky a půl lžičky jedlé sody. Na náplň 2 x 40% šlehačku De Luxe, vanilkový cukr a moučkový cukr na poprášení.
Postup přípravy
Zbyly bílky, a to je přesně moment, kdy se pustit do téhle jednoduché dobroty: Rozpalte troubu na cca 185 st. V míse ušlehejte bílky, až začnou tuhnout, přidejte cukr a šlehejte do úplného tuha. Jakmile je ušleháno, stěrkou lehce vmíchejte mouku se sodou a oříšky. Opatrně, lehce. Hmotu naneste na pečicí papír na plechu, poctivě rozetřete na vrstvu cca 1 cm silnou. Dejte upěct do zlatova, což trvá asi 8-10 min. Hlídejte! Upečené sejměte z plechu, a jakmile trochu vychladne, poprašte moučkovým cukrem, překlopte na jiný pečicí papír a opatrně odtrhávejte z papíru, na kterém se to peklo. Stočenou roládu nechte vychladnout. Mezitím slijte šlehačku do šlehací nádoby, přidejte sáček vanilkového cukru plus ještě asi lžíci cukru podle chuti (dávám cca dvě lžíce třtinového cukru a lžičku vanilkového extraktu) a ušlehejte do tuha. Namažte na vychadlý korpus. Když jsou sladké jahody, proložím šlehačku i jahodama. Dejte na hodinu do lednice vychladit, znovu pocukrujte moučkovým cukrem a pak už jen dobrou chut. Krájejte ostrým, nejlépe vroubkovaným nožem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé