(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Jahodové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 230 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, ½ prášku do pečiva, 100 ml studené vody, 100 ml oleje. Náplň: 500 g jahod, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 PL citronové šťávy, cukru dle chuti. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 380 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 6 PL cukru, 2 PL citronové šťávy, 6 želatinových plátků. Dále: dětské piškoty, několik čerstvých jahod, čokoládové zdobení.
Postup přípravy
Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme od pěny, vléváme olej, v několika dávkách přidáme směs prosáté mouky s kakaem a práškem do pečiva, nakonec zlehka zamícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Jahody rozmixujeme, asi 10 PL jahodového pyré si odebereme stranou, zbývající dáme vařit. Ve 250 ml vody rozmícháme vanilkový pudinkový prášek a uvaříme jahodový pudink. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou a horké nalijeme na korpus, rozetřeme a hned poklademe piškoty, necháme vychladnout.
Ze smetany ušleháme šlehačku. Zakysané smetany s tvarohem, odloženým jahodovým pyré, cukrem a citronovou šťávou promícháme, spojíme se šlehačkou a vlijeme rozpuštěné želatinové plátky (dle návodu na sáčku). Krém nalijeme na piškoty a potřepeme plechem, aby se krém srovnal. Necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Řezy zdobíme kopečkem šlehačky, jahodou a čokoládou.
Jahody rozmixujeme, asi 10 PL jahodového pyré si odebereme stranou, zbývající dáme vařit. Ve 250 ml vody rozmícháme vanilkový pudinkový prášek a uvaříme jahodový pudink. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou a horké nalijeme na korpus, rozetřeme a hned poklademe piškoty, necháme vychladnout.
Ze smetany ušleháme šlehačku. Zakysané smetany s tvarohem, odloženým jahodovým pyré, cukrem a citronovou šťávou promícháme, spojíme se šlehačkou a vlijeme rozpuštěné želatinové plátky (dle návodu na sáčku). Krém nalijeme na piškoty a potřepeme plechem, aby se krém srovnal. Necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Řezy zdobíme kopečkem šlehačky, jahodou a čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
14. 5. 2017, 7:38
Výborné řezy, jen se u nás po nich zaprášilo.
spero
(upraveno)
28. 5. 2017, 18:10
@
Martinko, moc Vám děkuji za dobrou zprávu. Potěšila jste mě.
gonzar
(upraveno)
2. 6. 2016, 21:18
Ahoj Ivuško, já oprtavdu tady zírám s otevřenou pusou. A to ne jen na tento zákusek. Co jsi sem zase toho vložila nádherného.
spero
(upraveno)
2. 6. 2016, 22:58
@gonzar
Ahoj Alenko no tak zírej a já zase čekám.....ty víš, na co