Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

PLNĚNÁ ZAPÉKANÁ RAJČÁTKA S RÝŽÍ A BAZALKOU

0.0
PLNĚNÁ ZAPÉKANÁ RAJČÁTKA S RÝŽÍ A BAZALKOU

Potřebné ingredience

Suroviny: Rajská jablíčka-podle počtu porcí. Suroviny na náplň: 1-2 polévkové lžíce velkozrnné rýže určené na saláty (1-2 PL rýže do jednoho rajčete), olej, sůl, 1 stroužek česneku, petržel, bazalka. Suroviny-šťáva na podlití: 1 deci rajské šťávy, ½ deci vody, pár kapek oleje, sůl.

Postup přípravy

Rajčátka naplněná rýží a zapečená v troubě nejvíc chutnají, když jsou trochu zaležená a výborná jsou zastudena. Dají se konzumovat nejen jako příloha k hlavnímu chodu, ale i samostatně.

Postup:
Rajčata vydlabeme, naplníme nádivkou a upečeme-viz obrázkový postup.
Upečená plněná rajčátka necháme alespoň hodinu po vytažení z trouby vychladnout a odležet.

Přeji dobrou chuť.

V menším plíšku je připraveno 6 středně velkých rajčat.

Omytým rajčatům odřízneme vršek, vydlabeme vnitřek, který nakrájíme na malé kousky a odložíme do misky.

Do misky s vydlabanou rajčatovou dření přidáme jemně nařezanou bazalku s petrželí, posekaný česnek, sůl, zakápneme olejem, dochutíme solí a promícháme. Pokud budeme chtít náplň s parmezánem, vynecháme česnek.

K náplni přidáme nevařenou rýži v poměru 1-2 PL na jedno rajče (záleží na jeho velikosti) a trochu šťávy na podlití.

Vydlabaná rajčata nejdříve uvnitř malinko osolime a přidáme kapičku oleje. Pak je naplníme připravenou plňkou i se šťávou, přikryjeme odříznutými vršky a vložíme do plíšku.

Zbytek nádivky přidáme na pekáč k rajčatům, podlijeme připravenou šťávou, kterou pokapeme i naplněná rajčátka. Vše by mělo být dobře dosolené a neměl by chybět olej. Aby rýže uvnitř rajčátek dobře nasákla šťávou, necháme ještě před pečením vše aspoň půl hodiny zaležet.

Pečeme zhruba 30-40 minut při teplotě trouby 170 st.C a průběžně rajčátka podléváme vypékanou šťávou.

Zapečená rajčátka podáváme na zelených bylinkách nebo čerstvém salátu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie