Letní malinový Pavlova dort podle Donala Skehana
Potřebné ingredience
220g moučkového cukru, 4 bílky, 2 čajové lžičky škrobové moučky, 1 čajová lžička vinného octa (já neměla, tak jsem dala ocet a víno - do jedné lžičky)), 500ml smetany ke šlehání (min 33%), 250g malin nebo jiného letního ovoce (jahody, borůvky, ostružiny...), pár kapek vanilkového aroma
Postup přípravy
Na pečící papír jsem obkreslila dva malé talířky a do toho rozdělila ušlehaný sníh. Péct na 150°C 45min, pak stáhnout na 120 a péct ještě 20min. Nechat v troubě do vychladnutí. Během pečení neotvírat troubu.
Vychladlé opatrně odlepit od papíru.
Vyšlehat dvě studené šlehačky. Je dobré vychladit i mísu a metly. Přidala jsem lžici cukru a pár kapek vanilkového aroma. rozdělila mezi dvě sněhové placky a ozdobila. Nechat chvíli vychladit. Mělo by se s nít co nejdříve. Ale i do 24 hodin je to ok. Zpočátku více křupe, čím déle je spojen šlehačkou, tím křupe méně :o)
Dobrou chuť :o))
Na plech jsem obkreslila dva malé talířky a do toho rozdělila ušlehaný sníh. Péct na 150°C 45min, pak stáhnout na 120 a péct ještě 20min. Nechat v troubě do vychladnutí. Během pečení neotvírat troubu.
Vychladlé opatrně odlepit od papíru.
Vyšlehat dvě studené šlehačky. Je dobré vychladit i mísu a metly. Přidala jsem lžici cukru a pár kapek vanilkového aroma.
Rozdělila mezi dvě sněhové placky a ozdobila. Nechat chvíli vychladit. Mělo by se s nít co nejdříve. Ale i do 24 hodin je to ok. Zpočátku více křupe, čím déle je spojen šlehačkou, tím křupe méně :o)
Dobrou chuť :o))
Dobrou chuť :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé