(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
svíčková s kuřecím masem-podle Ladky
Potřebné ingredience
Suroviny - kuřecí prsa 2 velká prsa,800 g mrkev 3 až 4 kusy,300 g petržel- 2 střední velikosti,150 g celer menší kus 100 g, cibule 1 kus 80 g, bobkový list 3 kusy 0.01 g, pepř celý 5 kuliček 0.1 g, nové koření 5 kuliček 0.1, g šlehačka 1 balení 200 až 250 ml 200, máslo 2 lžíce 32 g, olej slunečnicový 2 lžíce, cukr krupice 4 lžičky, sůl 1 lžička
Postup přípravy
Na kvalitní pánev dáme 4 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C.
2.Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
3.Když je téměř rozpuštěný, začneme přilévat po malých dávkách vodu.
4.Výsledkem by měla být karamelová voda hustá asi jako řidší olej.
Návod na omáčku:
1.Zeleninu si nakrájíme na menší kousky.
2.V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a přidáme dvě lžíce oleje. Tím se máslo nebude při nízké teplotě pálit. Teplotu udržujeme na 120°C.
3.Cibulku osmažíme dorůžova - asi 1 minutu a potom přidáme mrkev, celer, petržel, bobkový list, pepř, nové koření a sůl.
4.Přidáme kuřecí maso a vše trochu osmahneme.
5.Zalijeme vodou tak, aby vše bylo téměř potopené.
6.Tlakový hrnec zavřeme a necháme asi 10 minut pískat. Pokud zvolíme normální hrnec, dobu musíme asi 2x až 3x prodloužit.
7.Poté maso vyndáme. Koření ze směsi odstraníme, proto je dobré si pamatovat počet listů a kuliček koření.
8.Obsah hrnce doplníme vodou na takové množství, kolik chceme mít hotové omáčky a pak vše dobře rozmixujeme.
9.Vmícháme šlehačku či smetanu a přidáme 2 lžíce karamelu.
10.Dobře promícháme a pak ještě případně přidáme další karamel.
11.Když je chuť jak má být, tak vrátíme maso, necháme přejít varem a můžeme servírovat.
2.Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
3.Když je téměř rozpuštěný, začneme přilévat po malých dávkách vodu.
4.Výsledkem by měla být karamelová voda hustá asi jako řidší olej.
Návod na omáčku:
1.Zeleninu si nakrájíme na menší kousky.
2.V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a přidáme dvě lžíce oleje. Tím se máslo nebude při nízké teplotě pálit. Teplotu udržujeme na 120°C.
3.Cibulku osmažíme dorůžova - asi 1 minutu a potom přidáme mrkev, celer, petržel, bobkový list, pepř, nové koření a sůl.
4.Přidáme kuřecí maso a vše trochu osmahneme.
5.Zalijeme vodou tak, aby vše bylo téměř potopené.
6.Tlakový hrnec zavřeme a necháme asi 10 minut pískat. Pokud zvolíme normální hrnec, dobu musíme asi 2x až 3x prodloužit.
7.Poté maso vyndáme. Koření ze směsi odstraníme, proto je dobré si pamatovat počet listů a kuliček koření.
8.Obsah hrnce doplníme vodou na takové množství, kolik chceme mít hotové omáčky a pak vše dobře rozmixujeme.
9.Vmícháme šlehačku či smetanu a přidáme 2 lžíce karamelu.
10.Dobře promícháme a pak ještě případně přidáme další karamel.
11.Když je chuť jak má být, tak vrátíme maso, necháme přejít varem a můžeme servírovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé