(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Laskonkové řezy
Potřebné ingredience
Piškot- 3 vejce, 3 PL poloh. mouky, cukru, 1 PL kakaa... Laskon. plát- 4 bílky, 200g cukru, 3 PL kokosu.....Karamel- 2hrnky cukru, 2PL medu, 1 šlehačka....Karamel. krém - 1a 1/2 kostky másla,6PL karamelu, 1 pudink vanilkový, 250 ml mléka, cukr podle chuti.....Šlehačka 500ml, ztužovač
Postup přípravy
Laskonkový plát - 4 bílky vyšlehat nad parou s 200 g cukru do tuha, přidat 3 PL kokosu, zamíchat , dát na pečící papír a pomalu sušit (já jsem dala do trouby na 130°C,)
Ten jsem dala do trouby péct jako první a když jsem si připravila těsto na piškot tak jsem ten lask. plát vyndala , dala upéct piškot a pak jsem tam ten laskonkový plát zase vrátila , sušila jsem ho asi dalších 20 minut , vypla a nechala jsem ho tam do vychladnutí.
Piškot - bílky vyšlehat se špetkou soli a 3 PL cukru do tuha, přidat žloutky a šlehat do tuhé hmoty, pak opatrně zamíchat 3 PL polohrubé mouky a PL kakaa, upéct.
Karamelový krém - 1 1/2 másla vyšlehat s pudinkem z 250ml mléka a 6 PL karamelu a cukrem podle chuti
Karamel - 2 hrnky cukru krupice , 2 PL medu, 1 šlehačka - cukr upálit na karamel, přidat 2 PL medu a zalít horkou šlehačkou, nechat vychladit.
Karamelu je víc, stačí udělat 1/2dávky, já dělám tohle množství, využiju do pohárů, na větrníky .....
Finále- piškot natřít výraznou marmeládou ( trošku ředím rumem ), natřít polovinou krému, položit laskonkový plát, natřít 2 polovinou krému a nahoru dát ušlehanou šlehačku, ozdobit čokoládovými hoblinami.
Jsou opravdu výborné
Ten jsem dala do trouby péct jako první a když jsem si připravila těsto na piškot tak jsem ten lask. plát vyndala , dala upéct piškot a pak jsem tam ten laskonkový plát zase vrátila , sušila jsem ho asi dalších 20 minut , vypla a nechala jsem ho tam do vychladnutí.
Piškot - bílky vyšlehat se špetkou soli a 3 PL cukru do tuha, přidat žloutky a šlehat do tuhé hmoty, pak opatrně zamíchat 3 PL polohrubé mouky a PL kakaa, upéct.
Karamelový krém - 1 1/2 másla vyšlehat s pudinkem z 250ml mléka a 6 PL karamelu a cukrem podle chuti
Karamel - 2 hrnky cukru krupice , 2 PL medu, 1 šlehačka - cukr upálit na karamel, přidat 2 PL medu a zalít horkou šlehačkou, nechat vychladit.
Karamelu je víc, stačí udělat 1/2dávky, já dělám tohle množství, využiju do pohárů, na větrníky .....
Finále- piškot natřít výraznou marmeládou ( trošku ředím rumem ), natřít polovinou krému, položit laskonkový plát, natřít 2 polovinou krému a nahoru dát ušlehanou šlehačku, ozdobit čokoládovými hoblinami.
Jsou opravdu výborné
hotovo
..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jezurinka
(upraveno)
25. 9. 2016, 7:35
Můžu se zeptat jak dlouho řezy vydrží? Chtěla bych je udělat v pátek na neděli, jde mi o to aby mi do neděle netekla ta šlehačka a celé to nezvlhlo. a můžu dát místo toho karamelu třeba karamelové salko?
Handulka0
(upraveno)
25. 9. 2016, 7:59
@jezurinka
Určitě můžete dát karamel. salko, a s tou šlehačkou, já když potřebuju, aby fakt držela, tak ji mixnu s rostlinkou a nebo šlehačku ušlehat až v neděli
jezurinka
(upraveno)
25. 9. 2016, 18:00
@Handulka0
Děkuji a jak s rostlinkou prosím?
Danusinka
(upraveno)
10. 8. 2016, 15:23
Chci vyzkoušet. Ten laskonkoý plát se vám při přendavání neláme?
Zrušený účet
(upraveno)
10. 8. 2016, 15:37
@Danusinka
Jestli můžu já, tak dnes se mi ulomil růžek a víc se mi lepil na papír, ale já dnes dělala vyšší vrstvu z víc bílků
Zrušený účet
(upraveno)
10. 8. 2016, 13:31
Tak jsem se opět inspirovala vaším receptem. Ale tentokrát jsem zkusila obměnu. Udělala jsem kávový krém, co dávám do štafetek a použila jen jednu vrstvu krému a nahoru jen laskonkový plát (ne šlehačku), aby to chroupalo Právě ochutnávám ke a je to Na příští týden si je objednala příbuzná pro svatebčany ke kávě na doma před svatbou. Tak snad to nepokazím. Moc díky za skvělý recept
hodanka59
(upraveno)
2. 6. 2016, 12:49
Tak včera upečeno, něco jsem si pozměnila a sklidil velký ůspěch. dala jsem místo kokosu to samé množství ořechů, jelikož mám raději laskonky oříškové, a karamel jsem vařila trošku jinak, jelikož mám už 30let starý recept podobný vašemu. Ale je tam......kolik váží šlehačka, tolik odvážíme cukru krystal, krupice a dále je postup stejný. Med se mi zdá už zbytečný a navíc to více prosladí. Přesto Vám děkuji za recept na famozní zákusek.
AnnaaMarta
(upraveno)
2. 6. 2016, 8:41
musím říct - famosní!!!! Měl obrovský úspěch!
Handulka0
(upraveno)
2. 6. 2016, 11:42
@AnnaaMarta
u nás také jedou
Mutter
(upraveno)
31. 5. 2016, 8:39
Tak vyzkoušeno a je to přímo nebíčko v papulce do druhého dne nic nezbylo !!!
Vlr.Buckova
(upraveno)
26. 5. 2016, 20:20
Akimka
(upraveno)
26. 5. 2016, 7:23
Vypadá to lákavě..potřebuji na sobotu a péct dnes je brzo , že? A potřebuji ještě jedny řezy a nemám holky nápad co k těmto řezům ..děkuji.
vladkadasva
(upraveno)
23. 5. 2016, 10:27
Vypadají tak dobře(žravě), že se na ně taky chystám. Díky za recept, inspiraci
šára
(upraveno)
21. 5. 2016, 12:36
Chtěla jsem se zeptat, proč se zbytečně dělá tak hodně karamelu, když se má pak použít jen 6 polévkových lžic....nebo ho tam dát více? Děkuji za odpověď.
Kamis1
(upraveno)
30. 5. 2016, 10:13
@šára
Taky s tím mám problém....udělala jsem karamel podle návodu a půl kastrůlku mě zbylo .A nedávala bych tam ten cukr.Kdybych dala všechno, tak by to muselo být strašně sladké .. ... A spodní piškot byl tak akorát slabý na roládu ....Tak jsem musela upéct nový Na jakém rozměru plechu jste řezy pekla? Já na menším než které mi dali k troubě. Koukám, že už je v receptu upraveno, kolik karamelu udělat .....Jinak jsou dobré...po všech úpravách...je to spíš inspirace...
Handulka0
(upraveno)
2. 6. 2016, 11:48
@Kamis1
Karamelu je víc, to je pravda, nenapadlo mně, že to bude problém ho upotřebit a s tím cukrem, napsala jsem dát ho podle chuti a piškot, ano, je to piškot jako na roládu a nám to tak vyhovuje
pavcca1
(upraveno)
22. 5. 2016, 13:15
@šára
Já tam dala všechno.
gulda
(upraveno)
19. 5. 2016, 21:43
Hani, tak tohle je naprostá bomba!!!!!! Spodní piškot jsem udělala z 5ti vajec a myslím, že byl akorát na plech 30x40. Řezíky jsou luxusní. Moc děkujeme a ukládáme do oblíbených. Magda
Handulka0
(upraveno)
20. 5. 2016, 11:32
@gulda
Díky za hezká slovíčka u nás taky jedou je to sladké, ale jednou za čas neuškodí
enkka
(upraveno)
17. 5. 2016, 17:45
ji.ci
(upraveno)
15. 5. 2016, 19:25
to musím zkusit,vypadá krásně a určitě to bude mňamka
pavcca1
(upraveno)
15. 5. 2016, 15:10
Včera jsem zkoušela a povedl se, jen příště udělám piškot alespoň z 5 vajec, byl moc nízký a krém by taky stačil jen z jednoho másla. Ale jinak bez problémů, děkuji za recept.
Stanislavka83
(upraveno)
15. 5. 2016, 13:01
Tak jsem vyzkoušela tento recept a musím říct, že je naprosto úžasný. Jen za mě je spodní piškot na velký plech ze 3 vajec nízký, takže příště určitě minimálně z pěti. Ale jinak moc děkuji za recept, už jsem ho zařadila mezi své oblíbené.
brouk1975
(upraveno)
13. 5. 2016, 9:06
jejda,tak to bych si dala..Až někdo vyzkoušíte,dejte sem komentář.díky
Paluna
(upraveno)
12. 5. 2016, 21:16
Určitě vyzkouším, děkuji
krišon
(upraveno)
9. 5. 2016, 11:19
Zatím jsem nikdy nekomentovala dřív, než jsem recept vyzkoušela .... ale tyto řezy vypadají fakt k nakousnutí ...
MParis
(upraveno)
9. 5. 2016, 9:00
chalupnicka
(upraveno)
8. 5. 2016, 20:33