DROBENKOVÝ KOLÁČ S JAHODOVÝM PYRÉ-RYCHLÁ PŘÍPRAVA
Potřebné ingredience
Suroviny na drobenkové těsto: 400 g hladké mouky (nebo půl na půl s polohrubou moukou), 150 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g másla, 2 celá vejce, 1 PL mléka. Suroviny na jahodové pyré: 500 g na kostičky rozkrájených jahod, 100 g krystalového cukru, 2 PL citronové šťávy.
Postup přípravy
Postup-jahodové pyré:
Jahody s cukrem a citronem se v kastrolku pár minut povaří a když se cukr rozpustí, odstavíme ho. Směs rozmixujeme a necháme vychladnout.
Postup-drobenkové těsto:
Nejprve spojíme mouku, oba cukry, kypřící prášek a pak přidáme máslo s vejci. Pokud je drobenka tužší /záleží na kvalitě mouky/, přidáme mléko.
Dokončení:
Do vymazané a moukou vysypané formy 26 cm rozdrobíme /nemačkáme/ polovinu drobenkové hmoty, zalijeme vychladlou jahodovou směsí a přidáme zbytek drobenky. Pečeme 30 minut při teplotě trouby 180 st. C.
Přeji dobrou chuť.
Pohled na upečený a již rozkrájený koláč.
Postup-jahody na pyré si nakrájíme na drobnější kostičky.
Povaříme, rozmixujeme a necháme vychladnout.
Vychladlou jahodovou směsí zalijeme spodní polovinu dávky drobenkového těsta.ve formě.
Koláč před pečením.
Koláč po upečení.
Upečený a naporcovaný koláček.
Nakrájené tvary si zvolíme libovolně-třeba kostky.
Nakrájené úzké řezy.
Závěrečné foto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé