(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Domácí vepřové maso ve vlastní šťávě
Potřebné ingredience
Cca 2 kg vepřového masa, dávám mix bůček, krkovice, plecko, 400 ml vývaru (dala jsem z křížových kostí), může být bílé víno, popř. voda 25 g soli pár větviček rozmarýnu, tymiánu 8 stroužků česneku drcený kmín
Postup přípravy
Rozpálím si troubu na cca 200C, mezitím nakrájím maso na kostky, česnek na plátky, dám do pekáče, posolím, posypu kmínem, pokrájeným česnekem a podliji. Dám péct, jakmile začne maso probublávat, stáhnu na 120C a peču pomalu 6-8 hodin. Poslední dvě hodiny jsem odkryla. Maso se krásně rozpadá, trochu jsem ho pomačkala šťouchadlem na brambory, dám do skleniček, nahoru naliji sádlo, pokud je málo z masa rozpustím si hotové. Nechám vychladnout a dám do lednice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lugi
(upraveno)
8. 9. 2016, 13:13
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho to vydrží v lednici když se to nezavařuje ? Chtěla bych to poslat tak aby to prezilo 4 denni cestu do Londyna a ještě nějakou dobu v lednici

nahlásit

dolik76
(upraveno)
8. 9. 2016, 13:58
@Lugi
v lednici tak týden určitě... my to hned sníme, dělávám na různé akce... bez lednice bych to neriskovala. Hlavně vrch zalít sádlem.
nahlásit
Lugi
(upraveno)
8. 9. 2016, 15:44
@dolik76
dekuji moc za odpoved. ja zkusím treba dvě tři zavařit, co to udělaá.


nahlásit

Nadys
(upraveno)
5. 5. 2016, 20:11


nahlásit