(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Vynikající skořicové sušenky - rychlé a jednoduché!!!
Potřebné ingredience
Budete potřebovat: 200 g změklého másla, 300 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc (kdo má raději méně sladké, doporučuji ubrat cukru, v originálním poměru jsou sušenky opravdu dost sladké), 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 360 g hladké mouky ( dala jsem 200 g hladké mouky a zbytek celozrnné), 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžičky mleté skořice
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte do pěny máslo s krupicovým i vanilkovým cukrem a vejci. Přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a solí. Zbývající 2 lžíce cukru promíchejte se skořicí. Z těsta tvarujte pomocí lžíce kuličky a obalujte ve skořicovém cukru. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na plech a pečte 8-10 minut; měly by zpevnit, ale neměly by úplně ztvrdnout.
Sušenky ihned po vyjmutí z trouby stáhněte z plechu a nechte vychladnout.
Poprvé jsme jedli u kamarádky a děti měly boule za ušima :o)
Recept je z časopisu Albert. Je vynikající, velmi rychlý a jednoduchý.
Dobrou chuť!!!!
Sušenky ihned po vyjmutí z trouby stáhněte z plechu a nechte vychladnout.
Poprvé jsme jedli u kamarádky a děti měly boule za ušima :o)
Recept je z časopisu Albert. Je vynikající, velmi rychlý a jednoduchý.
Dobrou chuť!!!!
Těsto
Kuličky
A takhle se kuličky promění v sušenky po upečení v troubě :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenule11111
(upraveno)
30. 7. 2016, 13:54
JollaD
(upraveno)
30. 7. 2016, 13:22
Sušenky jsou výborné, dala jsem jen 200gr cukru a bohatě to stačilo! Mouku jsem namíchala špaldovou, pohankovou a celozrnnou a je to velká mňamka.. Děkuji za recept Jolana
Raguella
(upraveno)
9. 7. 2016, 15:39
To musím tedy také vyzkoušet ,díky za receptík.
kymama
(upraveno)
8. 7. 2016, 21:01
To musím zkusit
janelačka
(upraveno)
8. 7. 2016, 19:42
vyzkouším....
Nadys
(upraveno)
25. 4. 2016, 15:39
malmar
(upraveno)
25. 4. 2016, 12:44