(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ
Potřebné ingredience
600 g vepřové plece, 2 cibule (velké), lžíce sádla, 5 stroužků česneku, lžíce oleje (na naložení), 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce pikantní hořčice, 0.5 litru vývaru (nebo vody), 1/2 lžičky mletého zázvoru , sůl, pepř, chilli (podle chuti), mletý kmín
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky.
2
4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe.
3
Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.
4
Přidáme maso a necháme zatáhnout.
5
Vmícháme protlak a hořčici.
6
Smícháme a přendáme do vhodného pekáčku do trouby.
7
Přilijeme vývar a pod poklicí pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme, tak aby maso do poloviny ponořené. Díky cibuli nemusíme zahušťovat.
8
Hotové dochutíme posledním stroužkem česneku a můžeme posypat čerstvým křenem.
Poznámka
Vhodné jsou k tomu knedlíky, rýže nebo bramboráčky.
2
4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe.
3
Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.
4
Přidáme maso a necháme zatáhnout.
5
Vmícháme protlak a hořčici.
6
Smícháme a přendáme do vhodného pekáčku do trouby.
7
Přilijeme vývar a pod poklicí pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme, tak aby maso do poloviny ponořené. Díky cibuli nemusíme zahušťovat.
8
Hotové dochutíme posledním stroužkem česneku a můžeme posypat čerstvým křenem.
Poznámka
Vhodné jsou k tomu knedlíky, rýže nebo bramboráčky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé