(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Losos s medvědím česnekem v listovém těstě
Potřebné ingredience
Losos, medvědí česnek, olivový olej, piniová semínka, sýr Gran Moravia nebo Grana Padano, vajíčko, listové těsto, citron
Postup přípravy
Lososa jsem osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou, na rozválené listové těsto jsem dala vrstvu medvědího česneku (nasekala jsem v robotu s piniovýma semínkama, sýrem, olivovým olejem a osolila), na to lososa a opět vrstvu medvědího česneku. Okraje listové těsta jsem potřela vajíčkem, zabalila, okraje stiskla vidličkou a zapekla v troubě na 200st. do zlatova. K tomu byly gratinované brambory (brambory, máslo, smetana, sýr, bylinky) a domácí dip (zakysaná smetana, sůl, pepř, olivový olej, kopr, citron)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tulipanka
(upraveno)
12. 7. 2020, 16:53
Vyzkousim
nahlásit
kucharka22
(upraveno)
13. 7. 2020, 6:00
@tulipanka
loni jsem ho koupila v lidlu v krabičce a taky byl hořký -možná starý i když vzhledově vypadal čerstvý
nahlásit
lehorara
(upraveno)
5. 5. 2016, 7:22
Nevím co jsem udělala za chybu,ale přidala jsem česnek do fr.brambor a byl neuvěřitelně hořký. Zkusila jsem ho ochutnat i syrový a také hořký. Nedalo se to jíst. Že by divná odrůda? Poradí někdo? Trhala jsem ho před květem.
nahlásit
Alla
(upraveno)
23. 4. 2017, 14:53
@lehorara
Nevím tedy snědla jsem medvěda hodně ale hořký nebyl neměla jste něco jiného? Jde zaměnit za ocún nebo za konvalinky.
nahlásit
letuskaceska
(upraveno)
4. 5. 2016, 23:35
je to opravdu moc pekne, jak se vam povedla ta poleva??
nahlásit
Nikis.
(upraveno)
5. 5. 2016, 12:08
@letuskaceska
Ta poleva je balsamicový krém, nebo balsamicová redukce, dávám skoro na všechno, mňam
nahlásit
Vanusak
(upraveno)
1. 5. 2016, 22:12
Opravdu to vypadá krásně. Ten syrový losos se opravdu stačil uvnitř toho těsta upéct?
nahlásit
Nikis.
(upraveno)
2. 5. 2016, 15:52
@Vanusak
Ano, bez problémů, já bych ho mohla mít i "míň", byl úplně propečený
nahlásit
Vanusak
(upraveno)
2. 5. 2016, 22:12
@Nikis.
Díky, tak já taky zkusím.
nahlásit
Pekyska
(upraveno)
30. 4. 2016, 12:43
to vypadá hodně jedle, krása
nahlásit
krišon
(upraveno)
16. 4. 2016, 18:07
Fotečka jako ze žurnálu, škoda, že nemám ráda maso zabalené v těstě ....jednou jsem si dala svíčkovou takto upravenou (welington) a krvavá šťáva rozmočila těsto a od té doby se toho bojím ....brambůrky vypadají skvěle a salátek svěže .... medvěda mám na zahradě, zkusím něco podobného ...
nahlásit
Nikis.
(upraveno)
16. 4. 2016, 19:18
@krišon
Ali já to jedla poprvé a bylo to výborné, fakt výýýborné! Určitě zas někdy znovu upeču Místo toho medvědího česneku se dá dát pesto, nebo špenát a zkusím to příště nějak vymyslet třeba s menšími kousky a dát i jako pohoštění na stůl, na oslavu. Fakt to bylo vynikající! A medvěda na zahrádce závidím, já horko těžko sháním
nahlásit
Aja10
(upraveno)
2. 5. 2016, 17:58
@Nikis.
Niky, a když ten medvědí česnek nasbírate, pokud vám teda neroste na zahradě, jak ho zpracujete nebo jak ho skladujete? Přiznám, jsem v tomhle naprosto neznala, ale moc krásně mi voní a chtěla bych ho určitě používat.
nahlásit
Nikis.
(upraveno)
2. 5. 2016, 19:16
@Aja10
Snažím se ho spotřebovat ihned, mamka mi dělala pesto, to bylo taky výborné. A mě chutná tak moc, že si ho v sezóně dávám i do baget a rohlíků, prostě to tam jen pokladu v silnější vrstvě, mňam A celkově to prostě dávám do všeho, když ho doma mám
nahlásit