Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Losos s medvědím česnekem v listovém těstě

0.0
Losos s medvědím česnekem v listovém těstě

Potřebné ingredience

Losos, medvědí česnek, olivový olej, piniová semínka, sýr Gran Moravia nebo Grana Padano, vajíčko, listové těsto, citron

Postup přípravy

Lososa jsem osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou, na rozválené listové těsto jsem dala vrstvu medvědího česneku (nasekala jsem v robotu s piniovýma semínkama, sýrem, olivovým olejem a osolila), na to lososa a opět vrstvu medvědího česneku. Okraje listové těsta jsem potřela vajíčkem, zabalila, okraje stiskla vidličkou a zapekla v troubě na 200st. do zlatova. K tomu byly gratinované brambory (brambory, máslo, smetana, sýr, bylinky) a domácí dip (zakysaná smetana, sůl, pepř, olivový olej, kopr, citron)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tulipanka 12. 7. 2020, 16:53
Vyzkousim (Y)
kucharka22 13. 7. 2020, 6:00
@tulipanka loni jsem ho koupila v lidlu v krabičce a taky byl hořký -možná starý i když vzhledově vypadal čerstvý
lehorara 5. 5. 2016, 7:22
Nevím co jsem udělala za chybu,ale přidala jsem česnek do fr.brambor a byl neuvěřitelně hořký. Zkusila jsem ho ochutnat i syrový a také hořký. Nedalo se to jíst. Že by divná odrůda? Poradí někdo? Trhala jsem ho před květem.
Alla 23. 4. 2017, 14:53
@lehorara Nevím tedy snědla jsem medvěda hodně ale hořký nebyl neměla jste něco jiného? Jde zaměnit za ocún nebo za konvalinky. (F)
letuskaceska 4. 5. 2016, 23:35
je to opravdu moc pekne, jak se vam povedla ta poleva?? (Y) (Y) (Y)
Nikis. 5. 5. 2016, 12:08
@letuskaceska Ta poleva je balsamicový krém, nebo balsamicová redukce, dávám skoro na všechno, mňam (Y) ,-)
Vanusak 1. 5. 2016, 22:12
Opravdu to vypadá krásně. Ten syrový losos se opravdu stačil uvnitř toho těsta upéct?
Nikis. 2. 5. 2016, 15:52
@Vanusak Ano, bez problémů, já bych ho mohla mít i "míň", byl úplně propečený (L)
Vanusak 2. 5. 2016, 22:12
@Nikis. Díky, tak já taky zkusím. :-)
Pekyska 30. 4. 2016, 12:43
to vypadá hodně jedle, krása (Y)
krišon 16. 4. 2016, 18:07
Fotečka jako ze žurnálu, škoda, že nemám ráda maso zabalené v těstě ....jednou jsem si dala svíčkovou takto upravenou (welington) a krvavá šťáva rozmočila těsto a od té doby se toho bojím ....brambůrky vypadají skvěle a salátek svěže .... medvěda mám na zahradě, zkusím něco podobného ...
Nikis. 16. 4. 2016, 19:18
@krišon Ali já to jedla poprvé ,-) a bylo to výborné, fakt výýýborné! Určitě zas někdy znovu upeču (Y) Místo toho medvědího česneku se dá dát pesto, nebo špenát a zkusím to příště nějak vymyslet třeba s menšími kousky a dát i jako pohoštění na stůl, na oslavu. Fakt to bylo vynikající! (Y) A medvěda na zahrádce závidím, já horko těžko sháním :-S
Aja10 2. 5. 2016, 17:58
@Nikis. Niky, a když ten medvědí česnek nasbírate, pokud vám teda neroste na zahradě, jak ho zpracujete nebo jak ho skladujete? Přiznám, jsem v tomhle naprosto neznala, ale moc krásně mi voní a chtěla bych ho určitě používat.
Nikis. 2. 5. 2016, 19:16
@Aja10 Snažím se ho spotřebovat ihned, mamka mi dělala pesto, to bylo taky výborné. A mě chutná tak moc, že si ho v sezóně dávám i do baget a rohlíků, prostě to tam jen pokladu v silnější vrstvě, mňam ,-) A celkově to prostě dávám do všeho, když ho doma mám (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie