(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ
![PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/160404/21/j160802.jpg)
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 150 másla, 3 polévkové lžíce jemného krystalového cukru špetka soli. Slaná náplň: 250 g baleného tvarohu, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 100 g tvrdého sýru nakrájeného na kostičky, 100 g pikantní uzeniny nakrájené na malé kostičky, 1 celé vejce, sůl, pepř, feferonka (nemusí být)
Postup přípravy
Parmezán je dobře znám svou nasládlou chutí a vůní a patří především do pravého italského „risotta“ nebo špaget „Carbonara“. Ale právě pro jeho typickou chuť je skvělé ho přidat i do náplně tohoto slaného lineckého koláče.
Postup:
Suroviny na těsto vypracujeme a necháme zaležet v ledničce. Mezi tím dobře promícháme a dochutíme náplň. Těsto pak rozválíme a plát přeneseme do formy. Naplníme připravenou směsí a povrch koláče dozdobíme podle své fantazie. V případě mřížky je třeba si předem dát kousek těsta bokem. Pečeme do růžova.
Přeji dobrou chuť.
Postup:
Suroviny na těsto vypracujeme a necháme zaležet v ledničce. Mezi tím dobře promícháme a dochutíme náplň. Těsto pak rozválíme a plát přeneseme do formy. Naplníme připravenou směsí a povrch koláče dozdobíme podle své fantazie. V případě mřížky je třeba si předem dát kousek těsta bokem. Pečeme do růžova.
Přeji dobrou chuť.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160404/21/k203123.jpg)
Místo velkého koláče můžeme připravit i dva menší.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160404/21/k203120.jpg)
Ze surovin připravíme hladké těsto a necháme hodinku v ledničce odpočinout.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160404/21/k203121.jpg)
Těsto můžeme místo vyválení plátu také prsty namačkat do formy.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160404/21/k203119.jpg)
Pohled na čerstvě upečený koláč.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160404/21/k203122.jpg)
Koláč jsme pekli při teplotě 180 st. C. asi 20-30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160313/13/b54353-1457871054.jpg)
Pekyska
(upraveno)
6. 4. 2016, 8:24
vypadá moc jedle
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180204/20/b570069-1517773571.jpg)
yarkal
(upraveno)
9. 4. 2016, 10:30
@Pekyska
Děkuji
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
Lucikanass
(upraveno)
6. 4. 2016, 8:10
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180204/20/b570069-1517773571.jpg)
yarkal
(upraveno)
19. 4. 2016, 11:35
@Lucikanass
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
DanušaP
(upraveno)
5. 4. 2016, 8:37
vypadá to úžasně, jen se mi nezdá dát 3 lžíce cukru do slaného koláče
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180204/20/b570069-1517773571.jpg)
yarkal
(upraveno)
5. 4. 2016, 13:33
@DanušaP
Dobrý den, cukru ve slaném koláči se nemusíte opravdu bát. Malinko nasládlé těsto zdůrazní pikantní chuť náplně a všechny ingredience v náplni obsažené včetně soli, koření a parmezánu vše doladí. Ale klidně si, co potřebujete, přizpůsobte svému zvyku i chuti, koláč bude určitě stejně dobrý. Jen dodávám, že naopak sníh do sladkých piškotových těst se vyšlehává zase se špetkou soli a pokud nedám u sladkého pečení třeba do palačinkového, nebo kynutého těsta právě malinko té soli, výsledek je pak míň chuťově výrazný. Přeji zdárné pečení, s pozdravem Jarmila.
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)