LINECKÝ KOLÁČ S TVAROHO-PUDINKOVOU NÁPLNÍ A CHUTÍ SKOŘICE

Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, malá špetka soli, 150 g másla, 1 celé vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra z ½ citronu. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 300 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, špetka mleté skořice, strouhaná citronová kůra z ½ citronu, 3 celá vejce, 2 žloutky, Pudinková náplň: 0,25 ml mléka ½ sáčku vanilkového pudinku, ½ sáčku vanilkového cukru, 1 lžička krystalového cukr, plátek másla.
Postup přípravy
Postup-těsto:
Všechny suroviny spojíme do hladkého těsta a zabalené vložíme na 30 minut do ledničky.
Postup-náplně:
Nejdříve uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku a ještě do horkého vmícháme plátek másla, promícháme a necháme vystydnout. Mezi tím připravíme tvarohovou náplň tak, že tvaroh s cukry, skořicí, citronovou kůrou a vejci včetně žloutků, dobře vyšleháme dohladka. Až mají obě náplně stejnou pokojovou teplotu, spojíme je dohromady.
Dokončení:
Z těsta vyválíme kulatý plát /kousek těsta si odložíme bokem na mřížku), který vložíme na dno i po stěnách formy. Vlijeme tvarohovo-pudinkovou náplň a celý povrch ozdobíme mřížkou. Pečeme asi 50 minut při teplotě 180 st. C. Koláč necháme vychládnout a zaležet alespoň 6 hodin-tím se náplň zpevní a celý koláč zaleží.
Přeji dobrou chuť.

Ozdobený koláč.

Postup-naplněná forma těstem i náplní, připravená do trouby.

Upečený koláč.

Nakrojený koláč

Jeden dílek koláče.

Z téhož těsta i náplně lze připravit také malé koláčky.

Pohled na malé koláčky i s kraslicemi.

Bližší pohled na koláč neozdobený.

Detail ozdobeného koláče.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu











