Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Medové ořechové řezy - medřech

0.0
Medové ořechové řezy - medřech

Potřebné ingredience

Těsto: 450 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 180 g tuku (máslo, Hera), 3 polévkové lžíce medu, 2 celá vejce, rovná lžíce jedlé sody a vrchovatá lžíce skořice Ořechová směs: 300 g vlašských ořechů nahrubou nasekaných, 100 g másla, 3 pol. lžíce medu 50 g cukru krupice.Krém - 600 ml mléka, 2 vanilkové či karamelové pudinky, 1 vanilkový cukr, 2 polévkové lžíce krupicového cukru, 150 g másla, 2 polévkové lžíce moučkového cukru (nebo víc či míň, záleží jak chcete mít krém sladký), lžíce kávy (jemně mleté, nespařené) a 2 lžíce kávového rumu

Postup přípravy

V míse smíchám hl. mouku, moučkový cukr a skořici. Ve vyšším kastrolku rozpustím tuk a med, přidám lžíci sody, směs vzkypí ... nechám mírně zchladit a vmíchám rozšlehaná vejce ... tuto směs naliju k sypké směsi a vypracuji těsto... nechám odpočinout a mezitím připravím ořechovou směs.
Ořechová směs - na pánvi rozpustím máslo, med a cukr a vmíchám nahrubo posekané ořechy a promíchám.
Z těsta vyválím přímo na pečícím papíru dvě stejné placky na velký plech ... na jednu placku rozetřu vlažnou ořechovou směs, placky upeču předehřáté troubě (180 stupňů) do zrůžovění, mně to trvá 12 až 15 minut
Krém - z mléka, vanilkového cukru, pudinků a 2 lžic krupicového cukru uvařím hustý pudink, který nechám vychladit. V robotu našlehám máslo s moučkovým cukrem, přidám jemně mletou kávu a rum ...postupně zašlehám uvařený vychlazený pudink a vyšlehám krásný krém
Sestavení moučníku je jednoduché ....na dolní placku (to je ta bez ořechů) rozetřu krém, přikryji ořechovou plackou a dám do studena.... moučník je druhý či třetí den přímo vynikající

Samozřejmě můžete použit krém, který rodina miluje třeba z karamelizovaného salka. Kamarádka peče tyto řezy o vánocích - její vánoční verze mně také chutná ... spodní placku natře nejdříve pomerančových džemem, pak teprve dává vanilkový krém. Pomerančový džem je mírně nahořklý, jsou v něm kousky kůry a výsledek je skvělý.

Poslední postřeh - nemáte rádi skořici, tak ji do těsta nedávejte. Nic se nestane.

Konečný výsledek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 27. 10. 2016, 9:47
Dobrý den,určitě někdy moc ráda vyzkouším. :-) Díky za receptík. (hello) (L) (F) :-) (kytara)
krišon 27. 10. 2016, 21:10
@Raguella Vyzkoušejte, počítejte s tím, že nejlepší jsou řezy 3 den ... musí uležet ...
Vojtula 27. 4. 2016, 22:09
(Y) (Y) díky za recept, bude se hodit |:o)
krišon 29. 4. 2016, 20:30
@Vojtula Pokud se urodí ořechy .... (Y)
krišon 29. 4. 2016, 20:30
@Vojtula Pokud se urodí ořechy .... (Y)
Arěv52 14. 4. 2016, 9:31
Koukla jsem na Vaše ořechové medové řezy a vypadají exkluzivně, máme ořechové moučníky rádi a určitě tento Váš vyzkouším. Moc děkuji za inspiraci a můžu jenom (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
krišon 14. 4. 2016, 11:36
@Arěv52 Samotná výroba moučniku je rychlá a jednoduchá, nejvíc práce dá vyloupání ořechů, loupala jsem takové staré prťáky ....ale pak ta dobrota ....
Makafa 27. 3. 2016, 17:43
Díky za recept a inspiraci, ořechů mám moc, tak využiji na tuto dobrotu! (Y) (clamp)
Mikulka2 28. 3. 2016, 9:22
@Makafa A nemáte náhodou ořechy na prodej,ráda bych koupila,Lenka (Y)
krišon 27. 3. 2016, 19:02
@Makafa Dávka je na velký plech, takže je řezů hodně a jsou vhodné pro rodinnou sešlost...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie