(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Cikánská omáčka
Potřebné ingredience
1 kg rajčat (mají se loupat, ale já je neloupu a nic se neděje :-)
3 velké papriky
0,5 kg cibule (může být i víc)
3 velká jablka
6 stroučků česneku (ani to tam neucítíte) - nastrouhat nebo namačkat
1/4 l octa
20 dkg krystal.cukru
1+1/2 lžíce soli
1 lžíce papriky (podle chuti pálivou, pro děti dávám sladkou, můžete i napůl)
1 lžíce kari
Postup přípravy
Rajčata, papriky,cibuli a jablka nakrájíme na kostičky. Vše dáme do hrnce a přidáme další přísady.
Vaří se 1 hodinu odkryté, občas míchat. Ještě horké nalít do skleniček se šroubovacím uzávěrem a otočit na víčko. Nechat vychladnout. Nezavařuje se !!!
Je to moc velká dobrota -chutná studená k masu, párkům apod. nebo se dá přidat v podstatě k čemukoliv - já to vařila s těstovinama, s masem, s játry a dneska s fazolemi. Chutná to manželovi i dětem :-)))
Vaří se 1 hodinu odkryté, občas míchat. Ještě horké nalít do skleniček se šroubovacím uzávěrem a otočit na víčko. Nechat vychladnout. Nezavařuje se !!!
Je to moc velká dobrota -chutná studená k masu, párkům apod. nebo se dá přidat v podstatě k čemukoliv - já to vařila s těstovinama, s masem, s játry a dneska s fazolemi. Chutná to manželovi i dětem :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé