Dušená rýže
Potřebné ingredience
Voda, rýže, sůl,olej,cibule (hřebíček).
Postup přípravy
Potřebné množství rýže si odměřím (většinou dva hrnky). Důkladně propláchnu na sítu studenou vodou, nakonec propláchnu horkou vodou . Do kastrolu kápnu trošku oleje a okapanou rýži orestuji ( stačí minuta). Zaliji odměřeným množstvím vody ( na jeden hrnek dávám 1,5 hrnku vody). Osolím ,přidám malou oloupanou cibuli do které jsem zapíchla pár hřebíčků. Přivedu k varu, snížím teplotu a dusím asi 10 minut než se voda vsákne. Kastrol přikryji froté utěrkou a nechám dojít. Před podáváním promíchám velkou masovou vidlicí.( Cibuli odstraním).
Důležité je mít kastrol se silným dnem ( používám nerezový).
Důležité je mít kastrol se silným dnem ( používám nerezový).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé