Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept

Dušená rýže

0.0
Dušená rýže

Potřebné ingredience

Voda, rýže, sůl,olej,cibule (hřebíček).

Postup přípravy

Potřebné množství rýže si odměřím (většinou dva hrnky). Důkladně propláchnu na sítu studenou vodou, nakonec propláchnu horkou vodou . Do kastrolu kápnu trošku oleje a okapanou rýži orestuji ( stačí minuta). Zaliji odměřeným množstvím vody ( na jeden hrnek dávám 1,5 hrnku vody). Osolím ,přidám malou oloupanou cibuli do které jsem zapíchla pár hřebíčků. Přivedu k varu, snížím teplotu a dusím asi 10 minut než se voda vsákne. Kastrol přikryji froté utěrkou a nechám dojít. Před podáváním promíchám velkou masovou vidlicí.( Cibuli odstraním).
Důležité je mít kastrol se silným dnem ( používám nerezový).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie