PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 4 vejce (nejprve se zváží i se skořápkou a jejich hmotnost bude stejná pro mouku a cukr), polohrubá mouka (stejná váha čtyř vajec), jemný krystalový cukr (stejná váha čtyř vajec), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, malá špetka soli do bílků, 4 polévkové lžíce studené vody. Suroviny na náplň: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 sáček želatínového přípravku smetafix od dr. Oetkera. Ostatní suroviny: Půlky nebo čtvrtky vlašských ořechů na ozdobení, strouhaná čokoláda, malá hrst kokosu.
Postup přípravy
Postup-těsto:
Zvlášť se ušlehají bílky se studenou vodou a jakmile se vytvoří tuhý sníh, zašleháme do něj třetinu celkového množství cukru.
Žloutky utřete zvlášť v misce se zbylým cukrem do pěny, do které pomalu vmícháváte po částech směs sypkých surovin a sníh.
Těsto se nalije do tukem vytřené a moukou vysypané formy a peče se ve vyhřáté troubě na 180 st. C. asi 40 minut. Korpus necháme vychladit.
Postup-náplň:
Těsně před plněním korpusu se smetana vyšlehá s želatinovým přípravkem dle návodu na sáčku.
Dokončení:
Čerstvě vyšlehaná šlehačková náplň se ihned rozetře na korpus. Náplň je pěkně pevná, neroztéká se a moučník se s ní velmi dobře porcuje-předem ho však necháme zaležet v ledničce.
Před podáváním si plněný piškot můžeme dozdobit dle vlastní fantazie.
Přeji dobrou chuť.

Kdo má rád moučník chuťově výraznější a více vláčnější, doporučuji nejdříve korpus slabě potřít dobrým jahodovým džemem (nebo jiným, podle své volby). Pak přidáme šlehačkovou náplň a dozdobíme dle vlastní fantazie. Třeba jemně posypeme strouhanou čokoládou, malým množstvím strouhaného kokosu, vložíme půlku vlašského oříšku apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















