(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Šalamoun - vařené jednoduché a rychlé řezy

Potřebné ingredience
A: hrnek vody, 2 hrnky cukru, 3 lžíce kakaa, 1 máslo. B: hrnek hladké mouky, hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Všechny suroviny A dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozpustit a spojit do řídkého hmoty. Odlijeme hrnek směsi a odložíme stranou na konečné zdobení. Pro zpestření můžeme do hmoty přimíchat rum nebo rozpustit hořkou čokoládu nebo ledové kaštany.
Do hrnce se řídkou hmotou A vmixujeme všechny osatní suroviny B. Nalijeme na pečící papír na menší pekáč a pečeme cca 15minut při 160 stupních (podle zkušenosti s troubou). Necháme trochu zchladnou a celou vrchní plochu polijeme odloženou směsí A. To se to upečeného těsta krásně vsákne. Dozdobíme strouhaným kokosem.
Řezy jsou klasika. U nás velmi oblíbené. Ale hlavně jsou rychlé a jednoduché.
Do hrnce se řídkou hmotou A vmixujeme všechny osatní suroviny B. Nalijeme na pečící papír na menší pekáč a pečeme cca 15minut při 160 stupních (podle zkušenosti s troubou). Necháme trochu zchladnou a celou vrchní plochu polijeme odloženou směsí A. To se to upečeného těsta krásně vsákne. Dozdobíme strouhaným kokosem.
Řezy jsou klasika. U nás velmi oblíbené. Ale hlavně jsou rychlé a jednoduché.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé