(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
MOUČNÍK ZASNĚŽENÝ KOKOSEM SE SALKOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 2 čtvrtlitrové hrnky hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 celá vejce, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 polévková lžíce rumu, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu. Suroviny na náplň: Náplň: 250 g másla, 1 konzerva salka (sladké kondenzované zahuštěné mléko). Ostatní suroviny: Strouhaný kokos, kakaová poleva – viz recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476&user=570069
Postup přípravy
Velmi rychlá příprava těsta ze surovin odměřených ve čtvrtlitráčku.
Postup-náplň:
Do důkladně vymíchaného másla za stálého šlehání přidáváme po troškách salko a připravíme hebký krém. Obojí musí mít před šleháním stejnou teplotu.
Postup-těsto:
Vyšleháme vejce s cukrem, rumem a citronovou kůrou, přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem-dobře promícháme. Těsto vlijeme do plechu s pečícím papírem a upečeme při teplotě 170-180 st. C. zhruba 30 minut.
Po vychládnutí korpus potřeme salkovou náplní, postříkáme kakaovou polevou a hustě posypeme kokosem, který bude na polevě dobře držet. Doporučuji moučník nechat pár hodin zaležet v chladnu.
Přeji dobrou chuť.
Postup-náplň:
Do důkladně vymíchaného másla za stálého šlehání přidáváme po troškách salko a připravíme hebký krém. Obojí musí mít před šleháním stejnou teplotu.
Postup-těsto:
Vyšleháme vejce s cukrem, rumem a citronovou kůrou, přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem-dobře promícháme. Těsto vlijeme do plechu s pečícím papírem a upečeme při teplotě 170-180 st. C. zhruba 30 minut.
Po vychládnutí korpus potřeme salkovou náplní, postříkáme kakaovou polevou a hustě posypeme kokosem, který bude na polevě dobře držet. Doporučuji moučník nechat pár hodin zaležet v chladnu.
Přeji dobrou chuť.

Ještě jeden obrázek moučníku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Evula.U
(upraveno)
29. 7. 2016, 10:08



nahlásit
lorii
(upraveno)
28. 7. 2016, 16:17
Tak to vyzkouším....Krása

nahlásit
lenule11111
(upraveno)
28. 7. 2016, 14:55
Vypadá moc dobře a nenáročný na přípravu. Zrovna jsem někde viděla kondenz.mléko v akci, tak koupím a upeču. Na jak velký plech prosím?? Na fotce to není nějak vysoké..

nahlásit

yarkal
(upraveno)
31. 7. 2016, 10:44
@lenule11111
Dobrý den paní Lenkou. Uvedená dávka těsta je záměrně upečená na velkém plechu-proto je i nižší korpus, aby vynikl vynikající krém z bílého nevařeného salka. S pozdravem Jarmila.



nahlásit

horackm
(upraveno)
28. 7. 2016, 11:23
určitě vyzkouším, vypadá to skvěle
a také ten druhý, ořechové miujeme
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160767&user=57006


nahlásit

yarkal
(upraveno)
1. 8. 2016, 9:28
@horackm
Určitě vyzkoušejte, stojí to za to.



nahlásit
tetakniha
(upraveno)
11. 4. 2016, 20:23
Vypadá úžasně, o víkendu vyzkouším, díky za recept

nahlásit

yarkal
(upraveno)
28. 7. 2016, 11:17
@tetakniha



nahlásit
gabb
(upraveno)
11. 4. 2016, 19:45



nahlásit

novackova
(upraveno)
11. 4. 2016, 10:23
miluji kokos a prubnu karamelové salko to taky miluju


nahlásit

Ajča
(upraveno)
10. 4. 2016, 20:33
je výborný...nebo byl
Ale ten korpus jsem měla dost vysoký

nahlásit
Alexxa
(upraveno)
10. 4. 2016, 13:36
Dobry den, vcera jsem pekla a dnes skoro nic nezbylo. Ja sladky moc nejim, ale tady jsem vyzrala zbytecek Salka v plechovce a skoro1//5 pekace. Buchta je vynikajici
. Dekuji za uzasnej rp



nahlásit

yarkal
(upraveno)
10. 4. 2016, 16:59
@Alexxa
Děkuji za milý a také úsměvný komentář. Pokud Vám chutnal světlý moučník s krémem z bílého salka, můžete třeba i vyzkoušet pro změnu kakaový moučník s krémem z karamelového salka. Odkaz: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160767&user=57006 S pozdravem Jarmila


nahlásit
Alexxa
(upraveno)
11. 4. 2016, 9:33
@yarkal
Moc děkuji za typ
Určitě vyzkouším.

nahlásit
MajkaMus
(upraveno)
4. 4. 2016, 9:05
Pekla jsem v pátek a určitě ne naposledy. Mohu potvrdit, že je moc dobrý, rychlý a nenáročný.

nahlásit

yarkal
(upraveno)
4. 4. 2016, 21:46
@MajkaMus
Děkuji.
nahlásit

Ja-nina
(upraveno)
3. 4. 2016, 23:02
Dnes upečeno,snězeno,moc dobrý moučník.Všem moc chutnalo.Ďekuji za recept.

nahlásit

yarkal
(upraveno)
3. 4. 2016, 23:40
@Ja-nina
Děkuji za pochvalu a jsem moc ráda, že všem u Vás doma chutnalo.
nahlásit

Oliva313
(upraveno)
2. 4. 2016, 20:57



nahlásit

yarkal
(upraveno)
4. 4. 2016, 8:54
@Oliva313
Dobrý den, krém je z bílého nekaramelizovaného slazeného salka. Při přípravě velmi dobře rozšleháme měkké máslo a postupně po troškách přidáváme salko, které musí mít stejnou teplotu, jako máslo. Před plněním korpusu krém necháme zatáhnout a odpočinout v ledničce. Bílý salkový krém se hodně používá a je velmi oblíbený. Plní se s ním také některé medovníky. Ještě doplním, že karamelový krém jsem pro změnu použila u ořechovo-kakaových řezů, viz: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160767. S pozdravem Jarmila.


nahlásit
českolipačka
(upraveno)
2. 4. 2016, 21:35
@Oliva313
podle fotky to vypadá jako nevařené.,nekaramelizované, ale sama jsem zvědavá až zde bude odpověď.
nahlásit

šubka
(upraveno)
22. 3. 2016, 17:28
Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším

nahlásit