(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Sušená cibule
Potřebné ingredience
cibule,sušička
Postup přípravy
Na podzim jsem měla nadbytek cibule.Na nějakém jarmarku (už je to dlouho),jsem koupila sušenou cibuli(byla dost drahá),tak jsem si řekla,že to doma zkusím.Byla jsem s ní velice spokojená.Tak jsem ji přebrala a tu špatnou jsem nakrájela na silnější plátky a naskládala do sušičky.Cibule je lepší sušit někde venku nebo ve sklepě.Vůně je moc aromatická.Dobře suchou cibuli jsem si dala do pevnějšího sáčku a válečkem na maso jsem ji rozdrtila na menší kousky.Trochu jsem zkusila rozmixovat,ale byl z toho takový prach,ale ten se dá taky využit.Velice dobře sušená cibule jídlu dodá dobrou chuť a omáčce barvu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
7. 6. 2019, 12:56
to bych mohla udělat ještě mi cibule zbyla
Nadys
(upraveno)
3. 3. 2016, 18:18
koblizek63
(upraveno)
4. 3. 2016, 10:19
@Nadys
Děkuji,velice ráda ji používám
annieso
(upraveno)
3. 3. 2016, 16:56
Mohla by jste ,prosím, napsat na kolik stupňů Celsia jste sušila a přibližně dobu sušení? Děkuji.
koblizek63
(upraveno)
4. 3. 2016, 10:25
@annieso
Sušička má už teplotu nastavenou,aspoň já teda mám,možná už ty nové mají výběr teploty.Ale asi teplota je 50 stupňů.Plata přehazuji a poznáte až bude křupavá
Kunčice
(upraveno)
4. 3. 2016, 9:46
@annieso
Taky mám sušičku. Zeleninu či ovoce či houby naskládat na tácy a zapnu spínač. Stupně nenastavuji a sušení je hotové, až se suroviny smrsknou. Tak asi k Vašemu dotazu