(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jáhlové noky
Potřebné ingredience
jáhly, rýžová mouka, hladká pšeničná mouka (lze nahradit moukou bezlepkovou), sůl Příloha dle chuti - šlehaný tvaroh, ovoce, skořice,... Hodí se i jako příloha k masu.
Postup přípravy
Jáhly uvaříme asi ve dvojnásobku mírně slané vody (tekutina se vsákne/odpaří), mírně rozmixujeme. Necháme vychladnout (může být i přes noc, ale to směs dost zhoustne a druhý den bude možná potřeba přidat trochu teplé vody). Poté přidáváme mouku dokud nevznikne lehce lepivé těsto. Tvoříme noky, knedlíky,... a vaříme ve vodě. Po uvaření je dobré je propláchnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé