(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
500g uzeného vepřového masa, 250g vepřové plece, 1 veku, 0,5l mléka, 5 vajec, sůl, máslo, pepř, svazek petrželky, mladé kopřivy nebo jarní bylinky
Postup přípravy
Uvaříme obě masa ( každé zvlášť ) a po vychladnutí nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet. Nasekáme bylinky (kopřivy před přípravou spaříme v horké vodě). Veku, maso i bylinky pak smícháme, mírně osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Pekáč vymastíme másle, vložíme směs a urovnáme ji. Povrch ještě pokapeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé