(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Trhací chleba
Potřebné ingredience
Suroviny:180 g vody, 20 g oleje, lžička soli, 1/2 lžičky cukru, 30 g žitné chlebové mouky, 60 g pšeničné chlebové mouky, 210 g hladké mouky, 10-12 g droždí. Náplň: 50g másla, 2stroužky česneku, strouhaný sýr Já tentokrát naplnila máslem, šunkou, sýrem, anglickou Suroviny na kváskové těsto: 340 g pšeničné hladké chlebové mouky nebo hladké mouky, 50 g aktivního pšeničného kvásku (100% hydratace), 60 g másla, 80 g mléka, 4 g instantního droždí, 2 vejce, 10 g soli, 1 lžička moučkového cukru, 40 g vlažné vody
Postup přípravy
Pokud dělám do této velké formy na biskupský chlebíček tak dávám 1,5 dávky.
Vykynuté těsto propracujeme a na vále rozválíme na obdélník (přibližně 30×50 cm), potřeme ho rozpuštěným máslem, smíchaným s rozetřeným česnekem a posypeme nakrájenými bylinkami a sýrem nebo použijeme libovolnou náplň. Plát podélně rozřízneme na 5 pruhů, naskládáme je na sebe a nařežeme na 6 dílků. Tyto čtvercové „balíčky“ pak naskládáme do formy nastojato, pěkně jeden za druhým. (Forma by měla být dobře vymazaná tukem nebo vyložená pečícím papírem, fólií ). Necháme vykynout, pokud nám zbyla troška rozpuštěného másla, potřeme chleba svrchu a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C/30-40 minut
Vykynuté těsto propracujeme a na vále rozválíme na obdélník (přibližně 30×50 cm), potřeme ho rozpuštěným máslem, smíchaným s rozetřeným česnekem a posypeme nakrájenými bylinkami a sýrem nebo použijeme libovolnou náplň. Plát podélně rozřízneme na 5 pruhů, naskládáme je na sebe a nařežeme na 6 dílků. Tyto čtvercové „balíčky“ pak naskládáme do formy nastojato, pěkně jeden za druhým. (Forma by měla být dobře vymazaná tukem nebo vyložená pečícím papírem, fólií ). Necháme vykynout, pokud nám zbyla troška rozpuštěného másla, potřeme chleba svrchu a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C/30-40 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
iv@
(upraveno)
24. 7. 2017, 12:59
Doslovně zkopírovaný autorský recept - těsto jsem si vymyslela a vyzkoušela sama doslovně, i s mými poznámkami... Co tak dát ze slušnosti alespoň odkaz na recept? http://www.pekarnomanie.cz/trhaci-chlebik-pull-apart-bread/