(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kuřecí ragu-podle Soni
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg kuřecího vykostěného masa nebo řízky, 3 velké cibule, 3 středně velké mrkve, 200 g mražených lesních hub, 1 konzerva loupaných krájených rajčat (osvědčená mám Capannina z Plusu), 100 ml červeného suchého vína, 3 lžičky hladké mouky, 100 ml vody, olivový olej, tymián, sůl, drcený černý pepř
Postup přípravy
V litinovém hrnci jsem osmahla na rozehřátém olivovém oleji cibule nakrájené podélně na osminy a očištěné mrkve, nakrájené šikmo na špalíčky. Už jenom to vonělo skvěle. Pak jsem tento základ vyjmula, přilila trochu oleje a orestovala maso nakrájené na kostky, které jsem pak osolila a opepřila. Vmíchala jsem cibuli s mrkví, houby a rajčata, občas vše promíchala a než jsem na hrnec přiklopila poklici, podlila jsem vše vínem. Pak se vše spokojilo s občasným nahlédnutím pod pokličku a lehkým promícháním. Po hodince jsem si připravila záklechtku z hladké mouky a vody a ragú zahustila a nechala ještě 20 minut velmi mírným varem bublat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kunes20
(upraveno)
18. 7. 2016, 18:47
ten recept by nemusel být až tak špatný, ale proč proboha knedlík?
laskonka333
(upraveno)
18. 2. 2016, 13:19