(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
250 g celozrnné pšeničné mouky , 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g žitné mouky ,1 balíček sušeného droždí ,1 lžička cukru, 2 lžičky soli ,1 lžíce octa ,80 g sádla , 250 ml vlažné vody, 1 lžička kmínu , ½ lžičky fenyklu, 3 lžíce slunečnicových semínek
Postup přípravy
Do hnětací mísy z pekárny dáme vlažnou vodu ,rozpuštěné sádlo,1 lžíci octa, přidáme odváženou mouku.
Do jednoho rohu dáme 2 lžičky soli, do druhého 1 lžičku cukru.
Na povrch nasypeme sáček droždí používám droždí od Labety.
Dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po zaznění tónu přisypeme semínka.
Vypracované, vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme větší obdélník ze kterého šikmým řezem vytvoříme trojúhelníky.
Ty pak zarolujeme od širší strany ,tak aby vznikly rohlíky.
Narovnáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě půl hodiny kynout.
Rohlíky pak pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut dozlatova.
Do jednoho rohu dáme 2 lžičky soli, do druhého 1 lžičku cukru.
Na povrch nasypeme sáček droždí používám droždí od Labety.
Dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po zaznění tónu přisypeme semínka.
Vypracované, vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme větší obdélník ze kterého šikmým řezem vytvoříme trojúhelníky.
Ty pak zarolujeme od širší strany ,tak aby vznikly rohlíky.
Narovnáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě půl hodiny kynout.
Rohlíky pak pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
NAMIKY
(upraveno)
16. 2. 2016, 20:44