(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
kuře po Slovensku-podle Alenky
Potřebné ingredience
Budete potřebovat: ◦1 kuře ◦sůl ◦pepř ◦máslo ◦150 ml bílého vína ◦1 lžička solamylu ◦150 g uzeného sýra ◦200 ml kysané smetany ◦1 lžička francouzské hořčice
Postup přípravy
Kuře pokrájejte na menší kousky, osmažte je na směsi olivového oleje a másla. Osolte a opepřete, kousky kuřete přikryjte a duste do měkka. Maso přeložte na teplý talíř.Slijte přebytečný tuk a do výpeku přijejte víno, ve kterém jste rozmíchali solamyl. Chvíli povařte, přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí.Přidejte smetanu, rozmíchanou s hořčicí a vše dobře promíchejte.Kousky kuřete uložte na plech, zalijte omáčkou a vložte do rozehřáté trouby. Zapečte do růžova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
5. 3. 2017, 13:24
Dobrý den,dnes jsem rodince uvařila podle Vašeho receptíku a mohu jen pochválit. Děkuji za bezva receptík.
lidare
(upraveno)
9. 3. 2016, 20:48
to by mi chutnalo
akdaren
(upraveno)
11. 2. 2016, 21:18
Konečně zas maso, to vypadá dobře