(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Anglické crumpets (podle Nuselské kuchty)
Potřebné ingredience
2 lžičky sušeného droždí, ½ lžičky cukru, 170 -200 g hladké pšeničné mouky, 250 ml vlažného mléka, 170 ml vlažné vody, necelá 1 lžička soli, ¼ lžičky jedlé sody rozpuštěné ve dvou lžících vody
Postup přípravy
V trošce teplého mléka rozpustit droždí + cukr a nechat droždí probudit.
Do mísy dát mouku + mléko + vodu + sůl + sodu, přidat droždí a všechno metlou vyšlehat do hladkého řidšího těsta.
Mísu uzavřít a těsto nechat kynout v teple 1-2 hodiny.
Vykynuté těsto bude hodně nabublané - zvolna smažit ve vyhřátém a vymazaném lívanečníku (tradičně se smaží na pánvi v kroužkové formě).
Smaží se asi 8 minut - objeví se bublinky a jakmile je těsto na povrchu suché, otočit a už jen chvilku osmažit z druhé strany.
Podávat na sladko - se zavařeninou, šlehačkou, ovocem, javorovým sirupem, čokoládou, karamelem .....
... i na slano - s osmaženou slaninou, sýrem, osmaženými žampiony .....
... nebo jen tak samotné, nebo přelité máslem .....
Zkoušela jsem i lednicové kynutí:
Mléko i vodu dát do těsta studené, po zamíchání vložit mísu s těstem do lednice - měla jsem ho tam cca 10 hodin. Po vyndání z lednice nechat cca půl hodiny při pokojové teplotě a pak smažit.
Tento způsob nedopadl tak úplně podle mých představ - těsto hodně zřídlo a bylo méně nabublané, a ani při smažení se neudělalo tolik bublinek. Na chuti to sice nic neubralo, ale crumpetsy nebyly tak nadýchané, jako bývají normálně. Uvítám další poznatky.
Do mísy dát mouku + mléko + vodu + sůl + sodu, přidat droždí a všechno metlou vyšlehat do hladkého řidšího těsta.
Mísu uzavřít a těsto nechat kynout v teple 1-2 hodiny.
Vykynuté těsto bude hodně nabublané - zvolna smažit ve vyhřátém a vymazaném lívanečníku (tradičně se smaží na pánvi v kroužkové formě).
Smaží se asi 8 minut - objeví se bublinky a jakmile je těsto na povrchu suché, otočit a už jen chvilku osmažit z druhé strany.
Podávat na sladko - se zavařeninou, šlehačkou, ovocem, javorovým sirupem, čokoládou, karamelem .....
... i na slano - s osmaženou slaninou, sýrem, osmaženými žampiony .....
... nebo jen tak samotné, nebo přelité máslem .....
Zkoušela jsem i lednicové kynutí:
Mléko i vodu dát do těsta studené, po zamíchání vložit mísu s těstem do lednice - měla jsem ho tam cca 10 hodin. Po vyndání z lednice nechat cca půl hodiny při pokojové teplotě a pak smažit.
Tento způsob nedopadl tak úplně podle mých představ - těsto hodně zřídlo a bylo méně nabublané, a ani při smažení se neudělalo tolik bublinek. Na chuti to sice nic neubralo, ale crumpetsy nebyly tak nadýchané, jako bývají normálně. Uvítám další poznatky.
Osmažené.
Na sladko.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Egreska
(upraveno)
10. 3. 2016, 10:09
crumpets som v anglicku zboznovala..kazde rano vytiahnute z hriankovaca,potrete maslom a dzemom.. uz som ich skusala aj doma ,nebolo to zle ale neboli take ako tie kupovane..
plamenek
(upraveno)
9. 3. 2016, 17:23
Lívance bez vajec.
babička jedlička
(upraveno)
9. 3. 2016, 15:55
krásně nazdobené
jazina
(upraveno)
13. 2. 2016, 8:34
Vypadá to dobře, vyzkouším