(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Drobenkový koláč ze starých jablek
Potřebné ingredience
100 g měkkého másla, 100 g mletého cukru, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 4 jablka (pokud jsou špatná a hodně vykrajujete, tak víc), třtinový cukr, citronová šťáva, skořice
Postup přípravy
Nemám moc ráda štrůdly, takže takto zpracovávám stará svrasklá a poškozená jablka ze sklepa.
Z másla, ml.cukru, mouky a soli uděláme drobenku. Asi jednu třetinu z ní dáme do cca 25 cm koláčové formy (vymazané a vysypané nebo vyložené pečícím papírem) a natlačíme ji do tenké vrstvy na dně. Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na tenké plátky. Ty pak smícháme s asi lžící třtinového cukru, asi lžící citronové šťávy a špetkou skořice (musíte ochutnávat, různá jablka jsou jinak sladká/kyselá). Pak k nim přisypeme další asi třetinu drobenky a lehce promícháme. Tuto směs vysypeme do koláčové formy a natlačíme z ní další vrstvu. Tu pak posypeme zbylou drobenkou, už netlačíme. Pečeme odkryté v dolní třetině trouby cca 30-40 min na asi 200stC, dokud povrch nezačne lehce hnědnout.
Z másla, ml.cukru, mouky a soli uděláme drobenku. Asi jednu třetinu z ní dáme do cca 25 cm koláčové formy (vymazané a vysypané nebo vyložené pečícím papírem) a natlačíme ji do tenké vrstvy na dně. Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na tenké plátky. Ty pak smícháme s asi lžící třtinového cukru, asi lžící citronové šťávy a špetkou skořice (musíte ochutnávat, různá jablka jsou jinak sladká/kyselá). Pak k nim přisypeme další asi třetinu drobenky a lehce promícháme. Tuto směs vysypeme do koláčové formy a natlačíme z ní další vrstvu. Tu pak posypeme zbylou drobenkou, už netlačíme. Pečeme odkryté v dolní třetině trouby cca 30-40 min na asi 200stC, dokud povrch nezačne lehce hnědnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aenja
(upraveno)
21. 2. 2016, 17:40
Prosim zadne vejce?