(recept
si oblíbilo 102 návštěvníků)
Česnekový trhací chleba
Potřebné ingredience
Na těsto: 400g, polohr. mouky, 300ml podmáslí, 50g másla, 1 vejce, 1 lžičku soli, balíček sušeného droždí, 1 lžičku krystal. cukru Na náplň: 60g másla, 8 stroužků česneku, 2 lžíce petrželky Na potření: 1 žloutek
Postup přípravy
Trochu podmáslí zahřejeme, přidáme droždí a lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Do větší misky prosijeme mouku, přidáme vajíčko, rozpuštěné máslo, sůl, zbytek podmáslí, kvásek a zpracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 20min. kynout na teplém místě.
Mezitím si připravíme směs na potírání chleba. Máslo rozpustíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše v hrníčku promícháme. Těsto rozválíme na tenký plát, který potřeme připravenou česnekovou směsí a nakrájíme ho na stejně velké obdelníky - čtverce, které po čtyřech naklademe na sebe. Poté ukládáme do vymazané obdélníkové formy. Zakryjeme potravinářskou folií a necháme dalších 20 min. kynout. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů 35-40min. Upečený chleba necháme ve formě vychladnout a před podáváním ho můžeme potřít rozpuštěným máslem. Chleba trháme, nekrájíme.
Mezitím si připravíme směs na potírání chleba. Máslo rozpustíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše v hrníčku promícháme. Těsto rozválíme na tenký plát, který potřeme připravenou česnekovou směsí a nakrájíme ho na stejně velké obdelníky - čtverce, které po čtyřech naklademe na sebe. Poté ukládáme do vymazané obdélníkové formy. Zakryjeme potravinářskou folií a necháme dalších 20 min. kynout. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů 35-40min. Upečený chleba necháme ve formě vychladnout a před podáváním ho můžeme potřít rozpuštěným máslem. Chleba trháme, nekrájíme.
vyválíme plát, potřeme směsí a nakrájíme na stejně velké díly
obdélníčky naklademe na sebe
a vložíme do pečící mísy
pečeme do zlatova
po vychladnutí trháme - nekrájíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
malmar
(upraveno)
27. 6. 2017, 16:03
eguabank
(upraveno)
13. 6. 2017, 10:29
ZDENDA57
(upraveno)
27. 2. 2016, 17:06
Určitě zkusím,může se třeba potřít medvědím česnekem nezkoušel to někdo?
eguabank
(upraveno)
26. 6. 2017, 13:50
@ZDENDA57
Určitě ano, já dala čerstvé bylinky, které tu mám. Oregáno, rozmarýn a petrželku..
jome
(upraveno)
16. 2. 2016, 0:17
srneckova
(upraveno)
13. 2. 2016, 15:12
novackova
(upraveno)
1. 2. 2016, 12:51
u nás to má velký úspěch při grilování
a74
(upraveno)
31. 1. 2016, 22:04
Určitě vyzkoušejte, je to výborné a zase trochu něco jiného. Myslela jsem, že 8 stroužků je hodně, ale přece jen se to tím pečením dost zmírní. Možná bych přidala půl lžičky soli. Jinak se s těstem výborně pracovalo
a74
(upraveno)
1. 2. 2016, 16:37
@a74
Den druhy: chut cesneku se krasne rozlezi, dnes uz bych vice nesolila. Chutove se mi zda lepsi dnes, kdyz je trosku prolezely. Jinak stale mekky. Vyborne
PetraRol
(upraveno)
31. 1. 2016, 13:20
KattyV
(upraveno)
31. 1. 2016, 13:15
Taky to vyzkouším upéct.
laskonka333
(upraveno)
31. 1. 2016, 13:01
vyzerá to veľmi jedlo
Vera N
(upraveno)
30. 1. 2016, 15:31
Tak to vypadá zajímavě a jedle. Určitě vyzkouším.