(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
PUNČOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Ingredience: Těsto:6 vajec (vážená ve skořápce 35 dkg)25 dkg moučkového cukru25 dkg polohrubé mouky1/2 balíčku prášku do pečiva75 ml vody75 ml oleje.Sirup na namáčení piškotu:3/4 l vody10 dkg cukru krystal20 ml anglického punčového aroma1/2 dl rumupodle potřeby potravinářské barvino červené popř. žlutégranko podle potřeby Citronová poleva: 0,5 dl citronové šťávy25 dkg moučkového cukruČokoládová poleva:7 dkg hořké čokolády1 až 1,5 dkg 100% tukuDále:6 lžic tužší pikantní marmeládymáslo a hrubá mouka do forem
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přilijeme vodu s olejem a asi minutku ještě šleháme. Nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozdělíme do máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem Jedna o průměru 24 cm a jedna o velikosti\
\
17 x 25 cm. !!!!!!!!!!! Dodržte velikost forem, aby Vám to potom vyšlo !!!!!!\
\
Do kulaté formy jsem dala necelé dva cm těsta.\
\
Pečeme v předehřáté troubě na 195 st. asi 19 minut.\
\
Připravíme si sirup, který si rozdělíme na dva nebo tři díly a obarvíme.\
\
Kulatý korpus rozřízneme a z obou stran potřeme marmeládou a zapneme do formy. Obdélníkový korpus nařežeme na pásky asi 2 cm silné. Vždy namočíme pruh do sirupu, lehce vyždímáme a položíme na marmeládou namazaný korpus. Dort bude vláčný podle toho jak těsto vyždímáte.!!!!\
\
Barvy střídáme a nakonec přikryjeme druhou částí korpusu. !!!!!!!! Určitě Vám zbude sirup !!!!!!! Zatížíme a necháme asi pět hodin stát.\
\
Citronovou šťávu vyšleháme s cukrem a polijeme tím dort. Ještě na nezatuhlou polevu uděláme čokoládou spirálu, kterou nožem roztáhneme do stran.\
\
Strany potřeme také čokoládou a dáme zatuhnout do lednice. Zezačátku nakrojíme dort pilkovým nožem a pak už ho můžeme dokrojit hladkým nožem. Podáváme z lednice.\
\
\
\
Příprava a pečení 70 minut
\
17 x 25 cm. !!!!!!!!!!! Dodržte velikost forem, aby Vám to potom vyšlo !!!!!!\
\
Do kulaté formy jsem dala necelé dva cm těsta.\
\
Pečeme v předehřáté troubě na 195 st. asi 19 minut.\
\
Připravíme si sirup, který si rozdělíme na dva nebo tři díly a obarvíme.\
\
Kulatý korpus rozřízneme a z obou stran potřeme marmeládou a zapneme do formy. Obdélníkový korpus nařežeme na pásky asi 2 cm silné. Vždy namočíme pruh do sirupu, lehce vyždímáme a položíme na marmeládou namazaný korpus. Dort bude vláčný podle toho jak těsto vyždímáte.!!!!\
\
Barvy střídáme a nakonec přikryjeme druhou částí korpusu. !!!!!!!! Určitě Vám zbude sirup !!!!!!! Zatížíme a necháme asi pět hodin stát.\
\
Citronovou šťávu vyšleháme s cukrem a polijeme tím dort. Ještě na nezatuhlou polevu uděláme čokoládou spirálu, kterou nožem roztáhneme do stran.\
\
Strany potřeme také čokoládou a dáme zatuhnout do lednice. Zezačátku nakrojíme dort pilkovým nožem a pak už ho můžeme dokrojit hladkým nožem. Podáváme z lednice.\
\
\
\
Příprava a pečení 70 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
28. 1. 2016, 17:25
Vypadá moc krásně
NAMIKY
(upraveno)
28. 1. 2016, 15:28
DOBRÝ DEN IVANKO, PODLE VAŠEHO VIDEA JSEM DĚLALA MŮJ PRVNÍ PUNČOVÝ A MNOHO DALŠÍCH DOBRŮTEK DĚKUJI , MÁM SE KAM JÍT PORADIT ZDRAVÍ HELA
bakyka
(upraveno)
2. 2. 2016, 20:31
@NAMIKY
a kde prosím najdu to video?
anavi27
(upraveno)
28. 1. 2016, 16:43
@NAMIKY
hELENKO, TAK TO MĚ OPRAVDU TĚŠÍ