Malinové straciatella řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 250 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 4 g prášku do pečiva. Malinový krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 475 g malinové šťávy, cukr moučka dle chuti, 6 želatinových plátků. Straciatella krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, asi 4 PL cukru moučka, 100 g hořké čokolády, 3 želatinové plátky. Dále: kakao, sušenky Amarettini, rozpuštěná čokoláda.
Postup přípravy
Ze smetany ušleháme šlehačku. Tvaroh s cukrem a malinovou šťávou (trošku si odlijeme stranou do kastrůlku) zamícháme, pak lehce vmícháme šlehačku. Želatinové plátky necháme ve studené vodě 10 minut nabobtnat, okapané plátky v odložené malinové šťávě zahřejeme a dle návodu vmícháme do krému. Moučník necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Ušleháme ze smetany šlehačku, spojíme ji s tvarohem, zakysanou smetanou, cukrem a přilijeme rozpuštěnou želatinu. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Krém natřeme na malinovou vrstvu a uhladíme (zvlníme). Moučník necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Odstraníme ráfek, pokrájíme na řezy a můžeme dozdobit (posypat kakaem a položit předem v čokoládě namočenou sušenku).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé