(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Malinové straciatella řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 250 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 4 g prášku do pečiva. Malinový krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 475 g malinové šťávy, cukr moučka dle chuti, 6 želatinových plátků. Straciatella krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, asi 4 PL cukru moučka, 100 g hořké čokolády, 3 želatinové plátky. Dále: kakao, sušenky Amarettini, rozpuštěná čokoláda.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a strouhané ořechy. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Vychladlý korpus vyjmeme z plechu, odstraníme papír, korpus vrátíme zpět na plech a přiložíme ráfek.
Ze smetany ušleháme šlehačku. Tvaroh s cukrem a malinovou šťávou (trošku si odlijeme stranou do kastrůlku) zamícháme, pak lehce vmícháme šlehačku. Želatinové plátky necháme ve studené vodě 10 minut nabobtnat, okapané plátky v odložené malinové šťávě zahřejeme a dle návodu vmícháme do krému. Moučník necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Ušleháme ze smetany šlehačku, spojíme ji s tvarohem, zakysanou smetanou, cukrem a přilijeme rozpuštěnou želatinu. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Krém natřeme na malinovou vrstvu a uhladíme (zvlníme). Moučník necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Odstraníme ráfek, pokrájíme na řezy a můžeme dozdobit (posypat kakaem a položit předem v čokoládě namočenou sušenku).
Ze smetany ušleháme šlehačku. Tvaroh s cukrem a malinovou šťávou (trošku si odlijeme stranou do kastrůlku) zamícháme, pak lehce vmícháme šlehačku. Želatinové plátky necháme ve studené vodě 10 minut nabobtnat, okapané plátky v odložené malinové šťávě zahřejeme a dle návodu vmícháme do krému. Moučník necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Ušleháme ze smetany šlehačku, spojíme ji s tvarohem, zakysanou smetanou, cukrem a přilijeme rozpuštěnou želatinu. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Krém natřeme na malinovou vrstvu a uhladíme (zvlníme). Moučník necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Odstraníme ráfek, pokrájíme na řezy a můžeme dozdobit (posypat kakaem a položit předem v čokoládě namočenou sušenku).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
13. 8. 2016, 17:18
To zase byla dobrota ... vynikající
spero
(upraveno)
14. 8. 2016, 20:03
@krišon
Alenko, moc děkuji za zprávu. Mám z toho radost. A dodatečně Vám přeji všecko nejlepší k svátku.
Šášula
(upraveno)
19. 2. 2016, 13:26
Prosím ta malinová šťáva to je klasický sirup co se ředí vodou a pije?
spero
(upraveno)
19. 2. 2016, 20:00
@Šášula
Šárko, malinová šťáva v tomto i v jiných mých receptech je vyrobená z čerstvých nebo v zimě z mražených malin. Maliny s trochou cukru za stálého míchání přivedu k varu a hned přepasíruji přes sítko zrníčka.
Latimeriepodivna
(upraveno)
31. 1. 2016, 11:43
jdu na něj
darinka30
(upraveno)
28. 1. 2016, 20:47
laskonka333
(upraveno)
28. 1. 2016, 11:49