Bezlepkové noky s pohankou s mrkvovým krémem
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 700 g bezlepkové noky s pohankou 80 g strouhaného parmazánu 250 g mrkve 100 g smetany 0,1 l koncentrovaného zeleninového vývaru nebo 10 g zeleninového vývaru v kostce lístky bazalky extra panenský olivový olej sůl
Postup přípravy
V malém množství vody vaříme po dobu 20 minut mrkev nakrájenou na plátky, potom rozmixujeme. Rozmixovanou mrkev dáme na pánev, na mírný oheň, dochutíme zeleninovým vývarem, povaříme, přidáme smetanu a čerstvou bazalku, nakrájenou na proužky. Podle chuti dosolíme.
V osolené vodě uvaříme noky s pohanku, které vyndáme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem, asi po dvou minutách, co začnou plavat po hladině. Umístíme noky na vymaštěný plech, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme v troubě po dobu 5 minut při teplotě 180 ° C.
Na talíř nalijeme naběračkou jako základ mrkvový krém a na něj rozložíme noky zapečené s parmezánem. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.
VARIANTA: místo mrkve můžeme použít i dýni.
V osolené vodě uvaříme noky s pohanku, které vyndáme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem, asi po dvou minutách, co začnou plavat po hladině. Umístíme noky na vymaštěný plech, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme v troubě po dobu 5 minut při teplotě 180 ° C.
Na talíř nalijeme naběračkou jako základ mrkvový krém a na něj rozložíme noky zapečené s parmezánem. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.
VARIANTA: místo mrkve můžeme použít i dýni.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé