Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcipánovo-ananasový chlebíček

0.0
Marcipánovo-ananasový chlebíček

Potřebné ingredience

Těsto: 100 - 150 g marcipánu, 140 g másla nebo Hery, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, špetka soli, 240 g hladké mouky, 1 a půl zarovnané lžičky (4 g) prášku do pečiva, 135 g odkapaného ananasu z kompotu. Dále: čokoládová poleva v sáčku.

Postup přípravy

Vyšleháme změklé máslo, oba cukry a marcipán, nastrouhaný nahrubo. Přidáváme po jednom vejce a každé důkladně zašleháme, přidáme špetku soli. Pak už jen lžící vmícháme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva a drobně nakrájený ananas. Těsto natřeme do chlebíčkové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 50 minut, zkoušíme špejlí. Upečený chlebíček vyndáme i s papírem na kuchyňskou mřížku, odstraníme papír a necháme vychladnout. Studený chlebíček polijeme čokoládovou polevou.

Pekla jsem poprvé se 150 g marcipánu, tak jak se uvádí v receptu, tentokrát jsem ale měla jen zbytek 100 g. Těsto se také dobře dělalo a chlebíček byl opět vynikající.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 12. 1. 2016, 8:53
Zbyl mi marcipán asi vyzkouším vypadá to dobře (clamp) (clamp) (clamp)
spero 12. 1. 2016, 12:44
@bedla7 Mně právě také zbyl marcipán z vánočního zdobení a tak jsem si hned vzpomněla na tento recept, který jsem už kdysi dělala. Všem to moc chutnalo.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie