(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
ADÉLČINY BOŽSKÉ PRACNY Z TATRANEK, MARGOTKY A MÁSLA TOP TOP TOP

Potřebné ingredience
3 TATRANKY (nejlépe Pečivárne Sereď-takové ty s průhledným obalem, namíchám různé příchutě) 1 MARGOT tyčinka 36 DKG HLADKÉ MOUKY nejlépe havlíčkobrodské 17 DKG CUKR MOUČKA 1 VAJÍČKO 1 CELÉ MÁSLO 3 HŘEBÍČKY SKOŘICE MLETÁ podle chuti (nebo lžička koření medový perník KOTÁNY) pro tmavší barvu lze dát 1 lžíci KAKAA
Postup přípravy
Protože si tyto pracny všichni okamžitě zamilují a chtějí recept, zde je i pro Vás:
Tatranky a margotku nastrouháme na jemném struhadle, máslo na hrubším. Přidáme mouku, cukr, vajíčko a koření (místo mleté skořice a rozdrcených hřebíčků ráda používám asi lžičku koření Medový perník od KOTÁNYI). Kdo chce, přidá lžíci kakaa pro tmavší barvu. Uhňácáme těsto, které necháme přes noc odležet v ledničce. Druhý den ráno těsto vyndáme, aby změklo a dalo se s ním pěkně pracovat. Pak už plníme formičky, stačí asi o něco víc než do půlky, pěkně vyskočí. Pečeme na 180 stupňů asi 8-10 min nebo na 160 stupňů o něco déle, asi 10-14 min podle trouby. Jakmile zavoní, vyndáváme. Ještě teplé můžeme obalit v moučkovém cukru s přidanou vanilkou.
Přesto, že jsou pracny měkké, dávám do krabičky s pracinkami na pár dní půlku šťavnatého jablíčka a pak jsou delikátní!!! Cukroví můžete péct i pár dní před vánoci, je hned měkké a opravdu výborné. Děti i dospělí ho milují...
Vy, kteří milujete opravdu kvalitní cukroví a máte mlsné jazýčky, jukněte na náš další recept pod názvem:
NAŠE LUXUSNÍ ANDĚLSKÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY Z MÁSLA NEJLEPŠÍ!!!
MAMČINO DELIKÁTNÍ LINECKÉ CUKROVÍ Z MÁSLA-NEJLEPŠÍ RECEPT PO BABIČCE!!!
Krásné vánoce!
Tatranky a margotku nastrouháme na jemném struhadle, máslo na hrubším. Přidáme mouku, cukr, vajíčko a koření (místo mleté skořice a rozdrcených hřebíčků ráda používám asi lžičku koření Medový perník od KOTÁNYI). Kdo chce, přidá lžíci kakaa pro tmavší barvu. Uhňácáme těsto, které necháme přes noc odležet v ledničce. Druhý den ráno těsto vyndáme, aby změklo a dalo se s ním pěkně pracovat. Pak už plníme formičky, stačí asi o něco víc než do půlky, pěkně vyskočí. Pečeme na 180 stupňů asi 8-10 min nebo na 160 stupňů o něco déle, asi 10-14 min podle trouby. Jakmile zavoní, vyndáváme. Ještě teplé můžeme obalit v moučkovém cukru s přidanou vanilkou.
Přesto, že jsou pracny měkké, dávám do krabičky s pracinkami na pár dní půlku šťavnatého jablíčka a pak jsou delikátní!!! Cukroví můžete péct i pár dní před vánoci, je hned měkké a opravdu výborné. Děti i dospělí ho milují...
Vy, kteří milujete opravdu kvalitní cukroví a máte mlsné jazýčky, jukněte na náš další recept pod názvem:
NAŠE LUXUSNÍ ANDĚLSKÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY Z MÁSLA NEJLEPŠÍ!!!
MAMČINO DELIKÁTNÍ LINECKÉ CUKROVÍ Z MÁSLA-NEJLEPŠÍ RECEPT PO BABIČCE!!!
Krásné vánoce!

TYTO JSOU LETOŠNÍ... BAŠTA A NÁDHERA...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Raguella
(upraveno)
13. 12. 2022, 16:31
Dobrý den,včera jsem je upekla,akorát jsem je vysypávala až vystydlé,jelikož teplé se mi hned rozpadly,a budeme je pouze cukrovat,nemáme na tom rádi tolik cukru,jinak jsou moc dobré a s těstem se moc hezky pracovalo. z této dávky jich je opravdu hodně.děkuji za bezva receptík,hezké svátky.



nahlásit
jananovazak
(upraveno)
29. 8. 2016, 0:37



nahlásit
Deli27
(upraveno)
23. 11. 2016, 21:10
@jananovazak
JANIČKO, DĚKUJI ZA KOMENTÁŘ. KRÁSNÉ VÁNOCE!
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
15. 12. 2015, 10:18




nahlásit