(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Šlehačkové cukroví
Potřebné ingredience
mouka pšeničná polohrubá 500 gramůrntuk ztužený (100%) 250 gramůrnsmetana na šlehání 2,5 decilitrurnmouka pšeničná polohrubá (na vál)rncukr moučkový (na obalení)
Postup přípravy
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme nastrouhaný ztužený tuk, přilijeme smetanu ke šlehání a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme fólií a necháme v chladu asi 30 minut odležet.rnPak těsto přeložíme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát a vykrojíme z něj formičkou různé menší tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme do světle žluta (asi 10 – 12 minut).rnJeště teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru a necháme vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajinkaj
(upraveno)
12. 12. 2015, 19:11
Dělala jsem podle vašeho receptu, úžasné těsto, nelepí, super. Děti se vyřádilly. Cukroví vypadá vzhledově moc pěkně, je to dobrota